MADRID GORI! Rat policije i demonstranata! Zbog jednog POMILOVANJA nastao potpuni haos, LETELE FLAŠE I BAKLJE

Autor:

Svet

10.11.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti su nosili španske zastave, a neki su bacali flaše i baklje na sedište stranke. Policija je odgovorila pendrecima i uhapsila šest demonstranata

MADRID GORI! Rat policije i demonstranata! Zbog jednog POMILOVANJA nastao potpuni haos, LETELE FLAŠE I BAKLJE

Foto: x/ian miles cheong

Više hiljada građana Madrida ponovo se sinoć okupilo na trgu u španskoj prestonici kako bi protestovalo zbog odluke španskog premijera Pedra Sančeza da pomiluje bivšeg katalonskog premijera u egzilu Karlesa Puđdemona.

Sančez i Puđdemon dogovorili su se da uvedu zakon o amnestiji za organizatore zabranjenog referenduma o nezavisnosti 2017. godine, koji bi parlament trebalo da usvoji narednih dana.

Protesti su organizovani sedmu noć zaredom ispred sedišta Sančezove PSOE, a izašao je i Santjago Abaskal, lider desničarske partije Voks, koja ima treći po broju zastupnika u parlamentu.

 

 

Demonstranti su nosili španske zastave, a neki su bacali flaše i baklje na sedište stranke. Policija je odgovorila pendrecima i uhapsila šest demonstranata.

Regionalna vlada je saopštila da se 8.000 demonstranata okupilo ispred sedišta PSOE, a protesti su održani i u drugim gradovima poput Barselone, Valensije i Mursije.

Sančez se nada novom četvorogodišnjem mandatu 15. ili 16. novembra, kada će parlament verovatno glasati o njegovoj levičarskoj koalicionoj vladi. Da bi osvojio potrebnih 176 predstavnika u parlamentu od 350 mesta, morao je da dobije podršku Pudždemonove partije JxCAT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading