HAOS U MADRIDU! Hiljade demonstranata u obračunu s policijom, od premijera se traži samo JEDNA STVAR

Autor:

Svet

08.11.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao razlog za nezadovoljstvo navedena je činjenica da aktuelni premijer Pedro Sančez pregovara s katalonskim strankama o amnestiji za organizatore katalonskog referenduma o nezavisnosti 2017. godine

HAOS U MADRIDU! Hiljade demonstranata u obračunu s policijom, od premijera se traži samo JEDNA STVAR

Foto: x/af post

Više od 7.000 demonstranata, uglavnom pristalica desničarskog Voxa i drugih sličnih organizacija, okupilo se u Španiji na protestima koji su vrlo brzo prerasli u otvoreni obračun s policijom.

Nezadovoljni desničari okupili su se u Madridu pokušavajući da dođu i do sedišta Radničke partije socijalista Španije (PSOE).

Kao razlog za nezadovoljstvo navedena je činjenica da aktuelni premijer Pedro Sančez pregovara s katalonskim strankama o amnestiji za organizatore katalonskog referenduma o nezavisnosti 2017. godine.

 

 

- Skupovi protiv amnestije održavali su se na nekoliko mesta. Najveći deo demonstranata bio je koncentrisan u ulici Feraz skandirajući između ostalog i 'Ustav uništava naciju' - pišu španski mediji.

Povodom nereda oglasio se i premijer Španije Pedro Sančez.

- Ne očekujemo ništa od onih koji delom ili nečinjenjem podržavaju opsadu štaba naše stranke. Njihova tišina ih najbolje oslikava. Društveni napredak i suživot su vredni toga. Nećete slomiti PSOE - rekao je Sančez, prenosi Klix.ba.

Prema izbornim pravilima, Sančez ima rok do 27. novembra da formira vladu, a uslov koji su postavile katalonske stranke, pre svega Junts, je taj da se amnestiraju svi članovi katalonskog pokreta za nezavisnost.

Ukoliko Sančez ne formira vladu, parlament će biti raspušten, a novi izbori biće raspisani za januar 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading