BRUKA U RESTORANU: Radnici zabranili Jevrejki da koristi toalet, ali ovakvu REAKCIJU VLASNIKA ni u snu nisu očekivali

Autor:

Svet

11.12.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu želeli da im dotična žena "prlja" prostoriju u koju idu mušterije

BRUKA U RESTORANU: Radnici zabranili Jevrejki da koristi toalet, ali ovakvu REAKCIJU VLASNIKA ni u snu nisu očekivali

Foto: x/stopantisemitism

Troje radnika kafića u Kaliforniji otpušteno je s posla nakon antisemitskog incidenta u kojem su učestvovali.

Radnici kafića sprečili su gošću restorana da koristi toalet samo zato što je Jevrejka, piše NewYork Post.

Ne samo što joj nisu dozvolili da ode do toaleta već su joj uputili i niz pogrdnih i uvredljivih komentara koji se tiču rata u Izraelu.

Vlasnici restorana Kris i Ejmi Hilijard dobili su informaciju šta im se dogodilo u objektu te su pohitali do njega i po kratkom postupku su se svojim radnicima zahvalili na saradnji i dosadašnjem obavljanju posla.

- Ovo je šokantno i neprihvatljivo. Zaposleni će već danas morati da traže novi posao negde drugde. U restoranu Farley's ne postoji ni milimetar prostora na kojem će se tolerisati ovakvi i slični ispadi, gde će se ljudi osećati loše ili odbačeno. Incidenti poput ovog samo doprinose narastajućem strahu Jevreja u SAD da se u zemlji osećaju nesigurno. Moramo da se ponašamo daleko bolje. Sigurno mesto za sve je jedino čemu restoran teži - napisali su Kris i Ejmi na društvenim mrežama.

Ovo nije prvi slučaj lošeg tretmana Jevreja u SAD. U Njujorku i Tenesiju dolazilo je prethodnih nedelja do sličnih incidenata.

Dvoje Jevreja iz Njujorka nisu usluženi na benzinskoj pumpi, dok je troje mladih Jevreja iz okoline Tenesija bilo sprečeno da gledaju film u bioskopu pošto su ih zaposleni prepoznali i zabranili su im ulaz. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading