DA SE VEŠ MAŠINA NE BI TRESLA KADA RADI CENTRIFUGU URADITE OVO: Rešenje kao iz RAJA, svi majstori ovo znaju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ovo uradite prouzrokovaćete vibraciju.

DA SE VEŠ MAŠINA NE BI TRESLA KADA RADI CENTRIFUGU URADITE OVO: Rešenje kao iz RAJA, svi majstori ovo znaju!

Foto: Shutterstock

Kada primetite da vaša mašina za pranje veša proizvodi neobične zvukove i snažno se trese tokom ciklusa centrifuge, može biti da postoji problem koji zahteva pažnju. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste rešili ovaj problem i sačuvali svoju mašinu za pranje veša.

Neuravnoteženo opterećenje

Jedan od čestih uzroka vibracije mašine za pranje veša je neuravnoteženo opterećenje. Kada veš unutar bubnja nije ravnomerno raspoređen, to može dovesti do disbalansa tokom pranja i uzrokovati vibraciju. Preporučuje se mešanje odevnih predmeta različitih veličina i težina kako bi se postigla ravnoteža opterećenja i smanjila mogućnost vibracije.

Podešavanje nogu

Važno je da mašina za pranje veša stoji na ravnoj površini kako bi ciklus centrifuge bio stabilan. Proverite da li su noge mašine pravilno podešene i prilagodite njihov položaj ukoliko primetite da je mašina labava ili da se ljulja. Pravilno podešene noge obezbediće stabilnost i smanjiti vibraciju tokom rada mašine.

Foto: Shuttersock

Važno je da mašina za pranje veša stoji na ravnoj površini kako bi ciklus centrifuge bio stabilan


Slabi amortizeri

Amortizeri igraju ključnu ulogu u apsorbovanju vibracija i održavanju stabilnosti mašine za pranje veša. Ukoliko primetite da je vibracija prisutna čak i nakon podešavanja opterećenja i nogu, moguće je da su amortizeri oslabili. Ova popravka može zahtevati zamenu amortizera, a ukoliko se odlučite za samostalnu zamenu, važno je pronaći odgovarajuće rezervne delove.

Ako nakon preduzetih koraka primetite da mašina i dalje proizvodi neobične zvukove i vibrira, preporučljivo je potražiti stručnu pomoć servisera kako bi se otklonio uzrok problema. Redovno održavanje i praćenje rada mašine za pranje veša može produžiti njen vek trajanja i obezbediti efikasno pranje veša bez vibracija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading