SVI OVO DRŽIMO ISPOD KREVETA A TO ZRAČI KAO RENDGEN! Doktor otkriva kako TO razara ZDRAVLJE dok spavate!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah prestanite ovo da držite ispod kreveta.

SVI OVO DRŽIMO ISPOD KREVETA A TO ZRAČI KAO RENDGEN! Doktor otkriva kako TO razara ZDRAVLJE dok spavate!

Foto: youtube/prinscreen/K1

Dr Slobodan Dunjić, stručnjak integrativne medicine, nedavno je na Televiziji K1 podelio važne informacije o vitaminu D, ističući najčešće greške u vezi s njim. Takođe je upozorio na potencijalno opasnu naviku koju mnogi imaju - čuvanje stvari ispod kreveta, što je, prema njegovim rečima, slično "spavanju na mašini za rendgensko zračenje".

Republika

Foto: youtube/prinscreen/K1

Ako držite ovo ispod kreveta, odmah prestanite, doktor objasnio zašto

 

Dok spavamo oko osam sati dnevno, važno je ne samo osigurati udobnost kreveta već i paziti na materijale koji nas okružuju kako bismo izbegli potencijalno štetno dejstvo. Dr Dunjić naglasio je važnost korišćenja prirodnih materijala poput vune i pamuka, a takođe je upozorio na praksu čuvanja plastike ispod kreveta, posebno u modernim krevetima s sanducima za garderobu.

- Držanje vakuumirane garderobe u plastičnim kesama ispod kreveta, koje su često izrađene od nafte, može se uporediti s spavanjem na rendgen aparatu. Umesto plastike, ispod kreveta bi trebala biti samo prašina, jer ovo je prostor u kojem provodimo najviše vremena. Važno je smanjiti prisustvo materijala koji nam mogu naškoditi - istakao je dr Dunjić.

Kada je reč o odabiru dušeka i posteljine, on deli stav svog kolege, gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića - jeftinije je bolje. Dr Perišić je naglasio da je bolje izabrati jeftine vitamine u apoteci nego trošiti novac na skupe suplemente koji često nude kombinacije vitamina i minerala.

- Pravilo 'najjeftinije je najbolje' primenjuje se i na izbor dušeka, vitamina i minerala - zaključio je dr Dunjić, naglašavajući važnost pametnog biranja materijala koji nas okružuju, posebno u prostoru spavaće sobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (4)

Loading
Mare

06.01.2024 23:51

Koja glupost. Najjefriniji su sa celicnim oprugana i ponasaju se kao radio antene, zrace vise od te plastike.

Wat

07.01.2024 00:58

Dakle, garderoba u plasticnoj kesi je radioaktivna, ispusta stetne gama zrake? Toliko o "doktoru", i njegovoj "nauci"

Miki

07.01.2024 08:57

Kad ovakvi doktori postoje, jos imaju i medisku paznju, nije ni cudo sto zdravstveno propadamo. Samo se nadam da je ovo neki clanak sa izmisljenim lekarima, kao na reklamama..

Banjo

07.01.2024 09:18

Jel sin ovog stručnjaka član klana Velje Nevolje koji je silovao onog nesretnog mladića na Partizanovom stadionu?