PROMENE IPAK NEĆE BITI: Nekadašnji fudbaler Zvezde ostaje da završi započeti posao - dobio je poverenje klupskog rukovodstva!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.01.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Ne)očekivana odluka...

PROMENE IPAK NEĆE BITI: Nekadašnji fudbaler Zvezde ostaje da završi započeti posao - dobio je poverenje klupskog rukovodstva!

Foto: Starsport

Fudbaleri obrenovačkog Radničkog jesenji deo šampionata u okviru beogradske grupe srpskoligaškog fudbala okončali su na petoj poziciji sa skorom od sedam pobeda, četiri remija i isto toliko poraza i u odlučijuće prolećne borbe ulaze sa devet bodova deficita u odnosu na dve vodeće ekipe Zamun i Zvezdaru.

 

Za razliku od prethodne sezone kada se popularna "raba" nakon prvog dela takmičarske godine malazila na samom začelju tabele sa svega sedam osvojenih bodova, napredak je evidentan, ali prvi čovek Obrenovčana Marko Babić ipak nije zadovoljan ostvarenim.

Polovinom meseca decembra 2023. godine javno je istakao nezadovoljstvo onim što je ekipa pružila u prethodnim mesecima i najavio je da se uskoro može očekivati i rešenje statusa trenera Jovana Markoskog.

Iako su iz tadašnjeg izlaganja predsednika Babića mnogi pomislili da će Obrenovčani u nastavak sezone ući sa novim šefom stručnog štaba, to se nije dogodilo.

- Iako smo morali da budemo uspešniji, Jovan Markoski zadržao je funkciju šefa stručnog štaba. Jači smo za Gorana Boškovića i biće prvi pomoćnik, Dragiša Simić radiće sa golmanima, za kondiciju je zadužen Nikola Saboljev, dok će analitičar Miloš Simić iz omladinske škole biti uz prvi tim - istakao je Babić u razgovoru za "Sportski žurnal", a zatim se dotakao i pitanja prelaznog roka:

- Prijateljski smo se rastali sa nekolicinom igrača. Kapiten Nenad Ivanić otišao je u Zvezdaru, dok su Igor Zonjić, Sava Milovaniović i Vukašin Jovković rešili da potraže druge sredine. U finišu smo pregovora sa nekolicinom dobrih igrača i verujem da ćemo ovih dana obelodaniti njihova imena. 

Foto: FK Radnički Obrenovac

U Obrenovcu očekuju daleko bolje rezultate tokom proleća

 

Za kraj, Marko Babić je istakao i jasne ciljeve za predstojeće proleće:

- Jesenas smo podbacili, pa i razočarali, ali uz kostur tima, pojačanja i nekolicinu talentovanih omladinaca iz našeg pogona, ubeđen sam da ćemo igrati za oko i dušu, u sporskom duhu i ambijentu, učinićemo sve da obezbedimo što bolji plasman. Znam da ćemo biti igrački jači i ako se ukaže prilika umešaćemo se u borbu za vrh. Imamo pravo na nadu i optimizam, verujem da će proleće biti bolje.

Kada je reč o nastavku takmičarske godine, u premijernom susretu u 2024. godini ekipu Radničkog očekuje veliki derbi protiv Zvezdare na Bulbulderu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading