POLA SATA PRE SPAVANJA UZMITE POLA KAŠIČICE OVE MEŠAVINE: Zaspaćete kao BEBA i nećete se više buditi umorni!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaboravite na nesanicu i probajte ovu prirodnu mešavinu večeras.

POLA SATA PRE SPAVANJA UZMITE POLA KAŠIČICE OVE MEŠAVINE: Zaspaćete kao BEBA i nećete se više buditi umorni!

Foto: shutterstock

Žena spava

Nesanica može biti prava noćna mora za sve nas. Nedostatak sna ne samo da nas čini umornim i razdražljivim, već može imati ozbiljne posledice po naše zdravlje. Ali, šta ako vam kažemo da postoji jednostavno rešenje za ovaj problem, bez upotrebe lekova?

Jedna prirodna mešavina može vam pomoći da zaboravite na nesanicu zauvek. Sve što vam je potrebno su dve jednostavne namirnice koje verovatno već imate kod kuće - himalajska so i med.

Republika

Foto: shutterstock

Neka nesanica postane prošlost

Priprema ove mešavine je veoma jednostavna

Uzmite jednu kašičicu himalajske soli i pet kašičica meda. Dobro ih promešajte i stavite smesu u staklenu posudu. Zatvorite je poklopcem i spremna je za korišćenje.


Svake večeri, pre odlaska u krevet, uzmite pola ili tri četvrtine kašičice ove mešavine. Držite je pod jezikom kako bi se brže apsorbovala. Ako želite, možete je dodati u čašu tople vode i popiti je kao čaj.

Ali šta je to što čini ovu mešavinu tako efikasnom? Tajna se krije u himalajskoj soli. Ova ružičasta so sadrži čak 84 esencijalna minerala koji su neophodni za zdrav san. Ona povoljno utiče na nivoe serotonina i melatonina u organizmu, što nam omogućava miran san. Takođe, himalajska so ima blagotvorno dejstvo na krvni pritisak, za razliku od obične soli.

Med, sa druge strane, sadrži glukozu koja pruža potrebnu energiju našim ćelijama za novi dan. On takođe pomaže telu da se oporavi od prethodnog dana i ima pozitivan uticaj na san.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading