KAD VEČERAS LEGNETE U KREVET, STAVITE JASTUK IZMEĐU NOGU: Zbog promena koje će vam se desiti više NIKADA VIŠE NEĆETE SPAVATI DRUGAČIJE

Autor:

Lifestyle

24.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko do sada niste isprobali ovaj metod, krajnje je vreme.

KAD VEČERAS LEGNETE U KREVET, STAVITE JASTUK IZMEĐU NOGU: Zbog promena koje će vam se desiti više NIKADA VIŠE NEĆETE SPAVATI DRUGAČIJE

Foto: Shutterstock

Spavanje sa jastukom između nogu može da bude odlično za kvalitet sna, pa čak i za eliminisanje nesanice od koje pati veliki broj ljudi.

Od ublažavanja bolova u leđima do boljeg držanja, dodatni jastuk koji ćete staviti između kolena kad legnete da spavate obezbediće vam brojne prednosti, posebno ukoliko imate problema sa kičmom.

1. Smanjuje bol u leđima i kukovima

Procenjuje se da 23 odsto odrasle populacije živi sa hroničnim bolovima u leđima. Ukoliko spadate u ovu kategoriju, primetićete da je ispravljanje položaja za spavanje jednostavan način da smanjite bol u leđima uzrokovan lošim držanjem.

Postavljanje jastuka između kolena ili butina može da pomogne u održavanju prirodnog poravnanja kukova i karlice dok spavate. Ovakav položaj može da bude od pomoći da ublažite upaljene ligamente koji vam uzrokuju nelagodnost.

2. Smanjuje bol od išijasa

Osobe koje imaju problema sa zapaljenjem najdužeg nerva u telu znaju koliko to može da bude bolno i da ometa svakodnevne aktivnosti. Poseban je izazov pronaći položaj za spavanje kad se javi išijas. Spavanje sa jastukom između kolena može da smanji kompresiju i da kičmu drži u pravilnom položaju.

3. Smanjuje bol izazvan diskus-hernijom

Ukoliko imate diskus-herniju, svaka prekomerna rotacija kičme može da izazove bol zbog pritiska na kičmene nerve. Odabir položaja za spavanje koji minimizira rotaciju kičme, kao što je spavanje sa jastukom između nogu, može da pomogne u ublažavanju nelagodnosti.

4. Poboljšava držanje tela

Spavanje u nesimetričnim položajima može da izazove negativne strukturne promene u kičmi. Poboljšanje držanja tokom sna stavljanjem jastuka između kolena može da bude od pomoći da održite zdrav položaj kičme i opšte držanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading