NE SKIDATE ČARAPE NI KADA IDETE NA SPAVANJE? Prestanite odmah sa tim, samo u jednom slučaju to može biti DOBRO

Autor: M.O.

Lifestyle

20.10.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika većina ljudi ide na spavanje sa čarapama.

NE SKIDATE ČARAPE NI KADA IDETE NA SPAVANJE? Prestanite odmah sa tim, samo u jednom slučaju to može biti DOBRO

Foto: pixabay.com

Mnogi od nas imaju običaj da ne skidaju čarape kad idu na spavanje. Iako je u redu da nekada ostavite čarape, budite pažljivi, jer ova navika može da izazove i kožne infekcije.

Evo kako spavanje u čarapama može da se odrazi na zdravlje. 

Utiču na cirkulaciju 

Čarape osiguravaju da su naša stopala topla, što privremeno može da ubrza cirkulaciju krvi. Ali ako duže nosite čarape, učinak je suprotan, pa se protok krvi smanjuje.

Republika

Foto: shutterstock

Spavanje u čarapama nije uvek dobro rešenje

Rizik od kožnih infekcija 

Bitno je da obratite pažnju od koje tkanine su vaše čarape izrađene. Sintetički materijali, poput poliestera ili najlona nisu ugodni za kožu i ne dopuštaju vašim stopalima da dišu. Noćno znojenje je prilično uobičajeno, a ako spavate pod teškim pokrivačem, vlažno i toplo okruženje stvara savršeno tlo za razmnožavanje gljivica koje mogu da utiču na vaša stopala.

Utiče na telesnu temeraturu 

Kad se noću odmarate, telo nastavlja da radi i puno toga se događa dok spavate. Temperatura tela menja se nekoliko puta tokom noći, a mi bolje spavamo kad nam je hladnije. Ako nosite čarape koje nisu od prozračnih tkanina, vaša telesna temperatura može da skoči i da ometa san.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading