NAPITAK OD DVA SASTOJKA ĆE VAS USPAVATI KAO BEBU: Ujutru ćete biti puni ENERGIJE, iako vam neće biti prijatno dok ga pijete!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.09.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova kombinacija je idealna za naše san.

NAPITAK OD DVA SASTOJKA ĆE VAS USPAVATI KAO BEBU: Ujutru ćete biti puni ENERGIJE, iako vam neće biti prijatno dok ga pijete!

Foto: pexels.com

Osim što uklanja nervozu, matičnjak ima i antimikrobna svojstva i smanjuje rizik od infekcije. Prepun je antioksidanata koji su neophodni za detoksikaciju i zaštitu tela od štete koju mogu da izazovu slobodni radikali.

Međutim, u svrhu detoksikacije preporučuje se upotreba svežih listova matičnjaka jer se kuvanjem smanjuje nivo antioksidanata. Iskustva pokazuju da matičnjak može pomoći i kod gorušice.

Republika

Foto: pexels.com

Probudićete se puni energije ujutru posle ove kombinacija!

Važno je napomenuti da sa matičnjakom ne treba preterivati, jer može izazvati kontra efekat i pojačati anskioznost kada se uzima u velikim količinama.

Takođe, beli luk je veoma važan za zdravlje, pa čak i kad ga ne jedete, u ovoj kombinaciji će biti idealan za san.

Kako napraviti čaj od matičnjaka:

Supenu kašiku matičnjaka prelijte sa 200ml proključale vode i dodajte beli luk. Ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite čaj i uživajte u napitku. Matičnjak ima blag i prijatan ukus, beli luk će mu dati na jačini, a kako bi vam više prijao zasladite ga sa malo meda!

Popijte domaći napitak za spavanje 30 minuta pre odlaska u krevet.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading