ŠTA SE DEŠAVA TELU KADA UZMETE PRSTOHVAT ŠEĆERA I SOLI? Ova mešavina je pravi NARODNI LEK za sve češći problem

Autor: N.J.

Lifestyle

06.09.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo šećera i soli ima svoje dobrobiti.

ŠTA SE DEŠAVA TELU KADA UZMETE PRSTOHVAT ŠEĆERA I SOLI? Ova mešavina je pravi NARODNI LEK za sve češći problem

Foto: pixabay.com

Iako se šećer i so ne preporučuje u velikim količinima, to ne znači da ove namirnice imaju negativne efekte. Baš naprotiv, malo šećera i soli pred spavanje može znatno poboljšati opšte stanje. Kombinacija šećera i soli važna je za organizam.

Ako se mučite sa nesanicom, nastavite da čitate. Kombinacija šećera i soli može vam omogućiti miran san. Sigurno se pitate kako to?

Šećer i so deluju kao "baterija za ćelije" - glukoza omogućava direktan dotok goriva u mitohondrije, a ravnoteža natrijuma u međućelijskoj tečnosti omogućava pravilno ćelijsko disanje i proizvodnju energije, prenosi "Krstarica".

Foto: pixabay.com

Piling od šećera

Zašto su šećer i so bitni elementi?

Šećer signalizira telu da zaustavi prouzvodnju hormona stresa koji inače može uzorokovati nesanicu. So je takođe važna za održavanje homeostatskog stanja u kom se adrenalin drži pod kontrolom.

Ako se budite noću, pogotovo između 2 i 4 ujutru, kombinacija šećera i soli za vas može biti važna.

Foto: Printskrin

Kašika šećera

Šta uraditi?

Odnos soli i šećera treba da bude 1:5. Trebalo bi da koristite nerafinisanu morsku (ili himalaisku) so i kvalitetni smeđi šećer. Pomešajte pet kašika šećera i jednu kašiku soli i sklonite u neku teglicu. Noću kada se probudite, pomešajte ovu mešavinu i pod jezik stavite samo prstohvat da se otopi. To je kao neki "magični, narodni lek za spavanje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading