UBACITE OVAJ ZAČIN U MAŠINU ZA VEŠ I REZULTATI ĆE VAS RASPAMETITI: Zaboravljen trik naših baka zlata vredi - odeća kao NOVA!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.12.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nego što samo odbacite ideju, isprobajte!

UBACITE OVAJ ZAČIN U MAŠINU ZA VEŠ I REZULTATI ĆE VAS RASPAMETITI: Zaboravljen trik naših baka zlata vredi - odeća kao NOVA!

Foto: Shuttersock

Iskoristite biber u veš mašini

Svi smo se susreli sa problemom izbledelih boja na odeći nakon samo nekoliko pranja. To se posebno često dešava sa tamnim bojama kao što su crna, teget, siva, bordo, tamnozelena, tamnoplava i braon. Međutim, postoji jednostavan i jeftin trik koji može pomoći u očuvanju boje odeće - crni biber.

Naime, crni biber može delovati kao lagani brusni papir, jer uklanja ostatke deterdženta sa odeće koji mogu da utiču na izbeljivanje boja. Dovoljno je da dodate kašičicu crnog bibera u mašinu za pranje veša zajedno sa deterdžentom koji inače koristite i bićete prijatno iznenađeni rezultatima. Ovaj jednostavan trik može da produži svežinu i intenzitet boja na odeći, čineći da izgleda kao nova.

Još jedan savet je da pre nego što isprobate ovaj trik na omiljenim komadima odeće, prvo eksperimentišete na starim stvarima kako biste bili sigurni u efikasnost ove metode.

Foto: shutterstock

Prvo eksperimentišete na starim stvarima kako biste bili sigurni u efikasnost 


Isprobajte pre nego što osudite

Iako ideja da dodate biber u mašinu za pranje veša može delovati neobično, vredno je dati ovom triku šansu pre nego što ga odbacite. Mnogi koji su isprobali ovu metodu bili su iznenađeni njenom efikasnošću. Uostalom, eksperimentisanje sa starim komadima odeće može vam pružiti priliku da se uverite u delotvornost ovog trika pre nego što ga primenite na omiljenim komadima.

Osim što dodaje ukus jelima, biber može biti koristan saveznik u borbi protiv tvrdokornih mrlja na odeći. Naime, otkriveno je da biber može da pomogne u uklanjanju mrlja od hrane ili trave, čineći odeću čistom i svežom.


Osim toga, biber može doprineti i tome da veš bude mekši na dodir. Ova neobična primena bibera može biti korisna za sve koji žele da iskoriste prirodna sredstva za održavanje odeće ili izbegnu hemijske deterdžente.

Osim u održavanju odeće, biber može imati i druge neobične primene u domaćinstvu. Na primer, biber se može koristiti kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru. Takođe, neki veruju da biber može da otera mrave iz kuće. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading