BEOGRADSKI AERODROM PREGOVARA SA MENZIES AVIATION: Lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija!

Autor:

Vesti

13.12.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menzies Aviation izabrana je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije na beogradskom aerodromu, od kraja februara 2024.

BEOGRADSKI AERODROM PREGOVARA SA MENZIES AVIATION: Lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija!

Foto: TANJUG/ BEG AIRPORT /bs

Medijski javni servis preneo je juče (12. decembar) da je kompanija Belgrade Airport saopštila "da ne planira da otpusti 1.000 zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja".

- Da sa kompanijom Menzies Aviation, koja je imenovana za novog zemaljskog operatera Air Serbia, pregovora na dnevnom nivou o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u ovoj delatnosti - kažu iz beogradskog aerodroma, a prenosi RTS

Podsetimo, Menzies Aviation izabrana je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije na beogradskom aerodromu, od kraja februara 2024.

- Beogradski aerodrom obavlja razgovore na dnevnom nivou sa Menzies Aviation-om o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u ovoj delatnosti. Kompanija će u ovom procesu pružiti punu podršku svojim zaposlenima, poštujući sve relevantne zakone, o čemu su predstavnici sindikata na aerodromu obavešteni - navodi Belgrade Airport, a prenosi RTS

Prethodno je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) saopštila je da Aerodrom Nikola Tesla otpušta 1.000 zaposlenih i ukida službu saobraćaja, a da sve poslove opsluživanja aviona i putnika Air Serbia, koja obavlja 60 odsto prometa, preuzima kompanija Menzies aviation, a koja bi trebalo da preuzme i zaposlene, navodi medijski javni servis.

Air Serbia potpisala je početkom oktobra memorandum o razumevanju sa hendling operatorom Menzies Aviation, kojim potvrđuje nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (joint enture), "kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije", navela je tada nacionalna avio-kompanija.

Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima domaće nacionalne avio kompanije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (BEG) od februara 2024. godine.

Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Menzies Aviation ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. godine, postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading