EKSPLODIRAO AVION SA 180 PUTNIKA U VAZDUHU! Hitno sleteo na aerodrom, uviđaj u toku!

Autor:

Svet

06.01.2024

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija je navela da se incident istražuje i da će saopštiti više informacija čim one budu dostupne.

EKSPLODIRAO AVION SA 180 PUTNIKA U VAZDUHU! Hitno sleteo na aerodrom, uviđaj u toku!

Foto: shutterstock

Avion na letu američke kompanije "Alaska Airlines "prinudno je sleteo na aerodrom nakon što je prozor i deo trupa eksplodirao u vazduhu, prenosi AP.

Nije poznato da li je u incidentu bilo povređenih osoba, navodi američka agencija.

- Let 1282 Alaska Airlines iz Portlanda, Oregon, za Ontario, Kalifornija, doživeo je incident večeras ubrzo nakon polaska. Letelica je bezbedno sletela na međunarodni aerodrom Portland sa 174 putnika i 6 članova posade - saopštila je kompanije u petak.

Kompanija je navela da se incident istražuje i da će saopštiti više informacija čim one budu dostupne.

Avion je poleteo iz Portlanda u 16:52, ali se vratio nešto pre 17:30 po lokalnom vremenu, a tokom leta se popeo na čak 4.876 metara, a zatim je počeo da se spušta, prema podacima specijalizovanog sajta FlightAware.

Boing 737-9 MAKS sišao je sa proizvodne trake i dobio sertifikaciju pre samo dva meseca, prema evidenciji Američke federalne administracije za vazdušni saobraćaj (FFA), navodi AP.

Podsećamo, širokotrupni dugolinijski avion Airbus A350 japanske avio kompanije Japan Air Lines (JL) sudario se na pisti aerodroma Tokijo Haneda (HND) sa avionom japanske obalske straže Bombardier Q400.

Nadzorne kamere na aerodromu zabeleži su trenutak sudara dva aviona:

Putnički avion je gotovo trenutno zahvatio požar, dok se još uvek zaustavljao na pisti. Vatra se zatim proširila iz središnjeg dela na celu letilicu u ubrzo je u potpunosti progutala.

Svi putnici i posada iz A350, njih 379 bezbedno su evakuisani, ali pet od šest osoba u manjem avionu obalske straže je poginulo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading