UBIJEN IGUMAN MANASTIRA POKROV BOGORODICE! Telo pronađeno u svetinji u lokvi krvi, ubica ga izbo nožem po vratu i leđima, pa se UBIO!

Autor:

Svet

11.03.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arhimandrit Jeronim ubijen je juče u manastiru Pokrov Bogorodice.

UBIJEN IGUMAN MANASTIRA POKROV BOGORODICE! Telo pronađeno u svetinji u lokvi krvi, ubica ga izbo nožem po vratu i leđima, pa se UBIO!

Foto: ACCENT TV / YOUTUBE

Iguman manastira Pokrov Bogorodice, Arhimandrit Jeronim, ubijen je u ovoj svetinji u nedelju jutru, a njegovo telo je pronađeno u lokvi krvi, saopštio je u nedelju lokalni policijski inspektorat!

- Incident se dogodio u nedelju ujutru, arhimandrit Jeronim je pronađen kako leži u lokvi krvi na teritoriji manastira "Pokrov Bogorodice" u Kosauti, okrug Soroka - rekla je novinarima zvanična predstavnica Okružnog policijskog inspektorata Soroka, Svetlana Talpe.

Igumana je ubio vernik koji je bio pri manastiru. On ga je nekoliko puta izbo nožem u leđa i vrat, a zatim je sebi oduzeo život.

- Napadač je sebi oduzeo život u šumi, njegovo telo je otkriveno uz pomoć dronova. Uviđaj je u toku - rekla je Talpe.

Kako policija navodi, napadač je imao 26 godina i bolovao je od šizofrenije.

Inače, manastira Pokrov Bogorodice, Kosauti nalazi se severno od Soroke u Moldaviji.

Ovo je drevni srednjovekvoni manastir, a kako se navodi, nedavno je obnovljen  od strane nekoliko veštih majstora. Nalazi se u dubokoj klisuri, a pored manastira je česma sa mineralnom vodom, ivice reke Nistru i kamenolom granita Moldavije.

Manastir je osnovan 1729. godine kao isposnica na imanju Husi. Kasnije, 1810. godine, dobija status manastira. Posle devet godina postojanja manastir je zatvoren. Monaški manastir je ponovo otvoren na novom mestu 22. aprila 1994. godine, posvećenom Bogorodici, a 1998. je blagosloveno zvanično ponovno otvaranje manastira, dok je za predsedavajućeg opatije postavljen arhimandrit Jeronim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cicko

18.03.2024 20:51

Glupani iguman je ziv