TRAMP I BAJDEN ISTOVREMENO DOŠLI NA "MESTO ZLOČINA": Predsednik SAD usred govora pravo niotkuda žestoko isprozivao VIKTORA ORBANA!

Autor:

Svet

10.03.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najverovatniji kandidati za novog/starog lidera najmoćnije države sveta govorili su pred desetinama hiljada birača

TRAMP I BAJDEN ISTOVREMENO DOŠLI NA "MESTO ZLOČINA": Predsednik SAD usred govora pravo niotkuda žestoko isprozivao VIKTORA ORBANA!

Foto: Shuttestock, Tanjug/AP

Predsedničke izbore u novembru 2020. godine apsolutno su obeležile tenzije u američkoj državi Džordžiji.

Donald Tramp, aktuelni kandidat republikanaca za novembarske izbore, bio je ubeđen da je Džordžija njegovo uporište, ali je u poslednji čas predsednik SAD Džozef Bajden pobedio.

Tramp se potom suočio sa krivičnim optužbama za potkopavanje prošlih američkih predsedničkih izbora, pa je sada, uvereniji nego ikada, ponovo došao u Džordžiju sa željom da pobedi i da mu to bude odskočna daska za povratak u Belu kuću.

Verovali ili ne, istog dana u Džordžiju je došao i Bajden!

Bajden je vodio predizbornu kampanju u Atlanti, što nagoveštava ključnu ulogu koju će ta savezna država imati na predsedničkim izborima u novembru.

U predizbornom obraćanju Tramp je opet insistirao na tome da je bio žrtva široko rasprostranjene izborne prevare i kritikovao je okružnu tužiteljku Džordžije Fani Vilis, koja ga progoni za upletanje u izborni proces 2020., tvrdeći da je učestvovala u zaveri s Bajdenovom administracijom protiv njega kao mete.

"Pokušavaju da nas izbace, ali to neće uspeti", rekao je Tramp okupljenima u areni u Roumu u Džordžiji.

Bajden se u svom predizbornom nastupu u Atlanti okomio na Trampa zbog toga što je nedavno ugostio mađarskog desničarskog nacionalističkog premijera Viktora Orbana na Floridi, optuživši ga da "podilazi diktatorima i autoritarnim nasilnicima širom sveta".

“Kada kaže da želi da bude diktator, ja mu verujem”, rekao je Bajden.

Na izborima 5. novembra možda nema važnije države od Džordžije koja je na izborima 2020. pripala Bajdenu i središnja je u Trampovim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Bajden je 2020. godine u Džordžiji pobedio Trampa s prednošću od samo 0,23 posto!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading