HEJLI JE PROŠLOST, OKREĆEMO SE BAJDENU: Trampov tim precrtao rivalku na izborima, a ovo je plan kako da bivši predsednik ponovo uđe u Belu kuću

Autor:

Svet

26.02.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođe kampanje Donalda Trampa smatraju da je Niki Hejli od poslednjeg poraza u njenoj rodnoj Južnoj Karolini postala "irelevantna" na političkoj sceni

HEJLI JE PROŠLOST, OKREĆEMO SE BAJDENU: Trampov tim precrtao rivalku na izborima, a ovo je plan kako da bivši predsednik ponovo uđe u Belu kuću

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp očito je preneo svoje često preveliko samopouzdanje na vođe njegove predsedničke kampanje kad su već sad precrtali glavnu rivalku Niki Hejli u unutarstranačkim izborima.

Tramp je sa više nego ubedljivih 61 posto glasova pobedio Niki Hejli tamo gde je najjača, u njenoj rodnoj Južnoj Karolini i trenutno izgleda da bi je samo čudo moglo vratiti u ozbiljnu trku sa bivšim predsednikom SAD.

Zbog toga su kreatori predsedničke kampanje Trampa već sad javno poručili da se okreću isključivo Džou Bajdenu.

"Preskočićemo napade na nju i fokusirati se od danas samo na revanš s aktuelnim predsednikom Džoom Bajdenom", saopštili su iz Trampovog kabineta.

Bivši predsjednik nanizao je pet pobeda na predizborima Republikanske stranke u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi, Američkim Devičanskim ostvrima i u Južnoj Karolini gde je pobedio Niki Hejli, bivšu guvernerku te savezne države i jedinu preostalu protivkandidatkinju.

Međutim, uprkos pobedi u Južnoj Karolini, nezavisni i umereni birači mogli bi da utiču na rezultat republikanskih predizbora i uskratiti Trumpu priliku za novi okršaj sa Bajdenom.

Naime, prema Edisnovoj izlaznoj anketi, 6 od 10 birača u Južnoj Karolini koji se izjašnjavaju kao nezavisni, dalo je svoj glas Hejli. Prema istoj anketi, Hejli je osvojila tanku većinu među visokoobrazovanim belim stanovništvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading