HEJLI SE KUNE U JUŽNU KAROLINU, TRAMP NIKAD OPUŠTENIJI: Stigli prvi rezultati ankete pred novo glasanje republikanaca, sad je sve jasno

Autor:

Svet

01.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država do sada je ostvario odlične rezultate u Ajovi i Nju Hempširu

HEJLI SE KUNE U JUŽNU KAROLINU, TRAMP NIKAD OPUŠTENIJI: Stigli prvi rezultati ankete pred novo glasanje republikanaca, sad je sve jasno

Foto: Tanjug/AP

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp ima značajnu prednost u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini u odnosu na protivkandidatkinju Niki Hejli, pokazuje istraživanje Univerziteta Mamut i Vašington posta.

Tramp ima podršku 58 odsto republikanskih glasača, dok Hejli podržava samo 32 odsto republikanaca.

Prema pisanju lista, Hejli se nalazi u teškoj situaciji uoči izbora u Južnoj Karolini, pošto Tramp "pokazuje malo znakova slabosti među glasačima, ima više entuzijastičnih pristalica, više mu se veruje da će se baviti ključnim pitanjima i smatra se verovatnijim pobednikom opštih izbora u novembru".

Ista ta Niki Hejli odmah posle poraza u Nju Hempširu poručila je da je na "odličnoj vezi sa glasačima u Južnoj Karolini" te da je ubeđena u pobedu u toj državi.

Unutarstranački izbori u Južnoj Karolini zakazani su za 24. februar, a u trci su ostali još samo Tramp i Hejli.

Tramp je prethodno ubedljivo pobedio na unutarstranačkim izborima u Ajovi i Nju Hempširu.

Bivši predsednik SAD koji trenutno deluje jako opušteno i poslovično sigurno u sebe, više se bavi Džozefom Bajdenom nego rivalkom na unutarstranačkim izborima.

Tramp je tako po ko zna koji put u sredu ponovio da je politika predsednika SAD pogubna ne samo po Amerikance već i po ceo svet.

"Svet je pod Bajdenom otišao dođavola. Naterao je našu zemlju da jurne direktno u treći svetski rat", poručio je Tramp posle najave Bajdena da će se revanširati Iranu i iračkim frakcijama za ubistvo tri američka vojnika na granici Sirije i Jordana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading