BORIS DŽONSON POLUDEO ZBOG INTERVJUA VLADIMIRA PUTINA! Lider Rusije ga optužio da je nagovorio Zelenskog da ratuje! PLJUJE I PO KARLSONU, MOLI AMERIKANCE DA GA NE SLUŠAJU!

Autor:

Svet

10.02.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlson nije osporio smešnu sugestiju da je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva ubedila Ukrajince da se bore, a ne da se predaju Putinovoj nežnoj milosti u proleće 2022. Kao što će potvrditi svaki član ukrajinske vlade, od Zelenskog pa nadalje, ništa i niko nije mogao da zaustavi te Ukrajince lavljeg srca da se bore a svoju zemlju, i ništa neće, istakao je Džonson

BORIS DŽONSON POLUDEO ZBOG INTERVJUA VLADIMIRA PUTINA! Lider Rusije ga optužio da je nagovorio Zelenskog da ratuje! PLJUJE I PO KARLSONU, MOLI AMERIKANCE DA GA NE SLUŠAJU!

Foto: Tanjug/AP

Bivši britanski premijer Boris Džonson nije štedeo reči kritike u svojoj reakciji na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina dat američkom novinaru Takeru Karlsonu.

Džonson je istakao da je Karlson otišao u Kremlj da bude "diktafon diktatoru" i optužio ga da je izdao svoje gledaoce i slušaoce širom sveta. Oštro je ukazao da Karlson nije postavljao teška pitanja i nije konfrontirao Vladimiru Putinu u vezi sa njegovim postupcima prema Ukrajini, što je izazvalo burne reakcije i podiglo prašinu u javnosti.

Na to što je Putin rekao da postoje dokazi da je dogovor sa Kijevom bio postignut, ali ga je London blokirao, Džonson optužuje Karlsona da nije zaustavio ruskog predsednika kad je to izgovorio.

- Karlson nije osporio smešnu sugestiju da je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva ubedila Ukrajince da se bore, a ne da se predaju Putinovoj nežnoj milosti u proleće 2022. Kao što će potvrditi svaki član ukrajinske vlade, od Zelenskog pa nadalje, ništa i niko nije mogao da zaustavi te Ukrajince lavljeg srca da se bore a svoju zemlju, i ništa neće - istakao je Džonson.

Republika

Foto: Tanjug/AP Gavriil Grigorov

Taker Karlson i Vladimir Putin

 

Džonson je posebno istakao Karlsonovu "servilnost" prema Putinu, uporedivši je sa istorijskim primerima iz prošlosti. Pored toga, uporedio je Putina sa Adolfom Hitlerom, ističući sličnosti u njihovom ponašanju i retorici. Njegova upotreba ovakvih istorijskih paralela dodatno je produbila kontroverzu oko samog intervjua i izazvala žestoke reakcije javnosti.

- Kao i Hitler, i Putin laže o svojim budućim namerama. On je lagao i o svojoj nameri da izvrši invaziju na Ukrajinu. Rekao je svetu i meni lično da neće da izvrši invaziju na Ukrajinu samo nekoliko nedelja pre nego što je izdao naređenje da tenkovi uđu - poručio je on.

Džonson je takođe iskoristio priliku da apeluje na Amerikance da podrže Ukrajinu u njihovoj borbi protiv Rusije. Pozvao je američke kongresmene da budu svesni istorijskih grešaka i da ne dozvole da se istorija ponovi. Istakao je važnost američke podrške Ukrajini i naglasio da bi to bila investicija u evroatlantsku bezbednost za narednu generaciju.

- Znam koliko je obožavatelja Takera Karlsona među američkim kongresmenima i kažem: setite se Čarlsa Lindberga, setite se Amerikanaca, setite se koliko se američkih zakonodavaca u početku protivilo umešanosti u rat sa Hitlerom. Pa pogrešili su tada, a Karlosonovci danas grdno greše u vezi sa Putinom. Svim onim republikancima koji trenutno blokiraju pomoć Ukrajini, kažem, za ime Boga, zapamtite ko ste - objasnio je Džonson.

Džonson je jasno izneo svoje mišljenje o Putinovoj nameri da zavadi Ameriku i Evropu, ističući da Putin laže o svojim namerama i da se nadao da će svojim intervjuom postići određeni uticaj. Takođe je naglasio da Putinova nesigurnost i želja za dominacijom neće dovesti do pobede, već da će Rusija na kraju izgubiti u ovoj situaciji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading