PUTIN OTKRIO ISTINU O ZELENSKOM I NJEGOVOM OCU: Volođa, tvoj otac se borio u Velikom otadžbinskom ratu, zašto podržavaš naciste?

Autor:

Svet

09.02.2024

00:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin kritikuje Vladimira Zelenskog

PUTIN OTKRIO ISTINU O ZELENSKOM I NJEGOVOM OCU: Volođa, tvoj otac se borio u Velikom otadžbinskom ratu, zašto podržavaš naciste?

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je izneo svoje mišljenje o ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom, tvrdeći da je Zelenski promenio svoju prvobitnu odluku da "povede Ukrajinu ka miru" nakon pobede na izborima 2019. godine. Putin je izjavio da je Zelenski zauzeo "poziciju moći" i da je odstupio od obećanja narodu da će zaustaviti rat u Ukrajini. Istakao je da je Zelenski, prema njegovom mišljenju, odustao od suočavanja sa neonacistima i nacionalistima u Ukrajini, zbog njihove agresivnosti i snažnog uticaja na političku scenu. Putin je takođe istakao podršku Zapada, predvođenu SAD, onima koji antagonizuju Rusiju, što, prema Putinu, donosi sigurnost. Takođe je otkrio da je Zelenskijev otac bio vojnik koji se borio protiv nacista i fašista tokom Drugog svetskog rata, te je izrazio svoje čuđenje zbog podrške neonacistima koju Zelenski pruža, imajući u vidu herojsku prošlost svog oca.

-Po mom mišljenju, on je pomislio kako ne treba da se sukobljava sa neonacistima i nacionalistiam u Ukrajini, jer oni su agresivni i veoma aktivni. A Zapad koji predvodi SAD podržava one koji antagonizuju Rusiju, a to donosi sigurnost, rekao je Putin u intervjuu


Ruski predsednik osuđuje Zelenskog


Putin je otkrio da je izrazio svoje nezadovoljstvo Zelenskom, ističući paradoksalnost situacije - Zelenskijev otac je bio vojnik na frontu u Drugom svetskom ratu, a Zelenski podržava neonaciste u Ukrajini, protiv kojih se njegov otac borio. Ova izjava je izazvala pažnju javnosti i podstakla diskusiju o političkim odlukama i stavovima ukrajinskog predsednika.

-Jednom sam mu i rekao, Volođa, šta to radiš, tvoj otac je bio vojnik na frontu u Drugom svetskom ratu. Zašto podržavaš neonaciste danas u Ukrajini, a tvoj otac se borio protiv fašizma?, rekao je ruski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading