PUTIN U RAZGOVORU S KARLSONOM: Ukrajina i Rusija će se pre ili kasnije dogovoriti!

Autor:

Svet

09.02.2024

00:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Ukrajina će se pre ili kasnije dogovoriti, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu Takeru Karlsonu.

PUTIN U RAZGOVORU S KARLSONOM: Ukrajina i Rusija će se pre ili kasnije dogovoriti!

Foto: Youtube/ Baklykov. Live

Putin je dodao da želi da se situacija u Ukrajini reši putem pregovora.

Ukrajinci se i dalje osećaju kao Rusi, a to što se dešava je element građanskog rata.

- Zapad je počeo da shvata nemogućnost strateškog poraza Rusije, neka razmisli šta dalje, spremni smo za dijalog - poručio je Putin Takeru Karlsonu.

Zapad misli da su borbena dejstva u Ukrajini zauvek odvojila jedan deo ruskog naroda od drugog, ali će do ponovnog ujedinjenja doći, rekao je ruski lider.

Državni udar u Ukrajini 2014. godine izvela je oružana opozicija uz podršku CIA, kazao je Putin.

Ukrajina je donela odluku da odustane od pregovora sa Rusijom po nalogu iz Vašingtona, sada SAD treba da isprave tu grešku.


- Rusija za sada nije postigla cilj specijalne vojne operacije, jer je jedan od njih - denacifikacija: zabrana različitih neonacističkih pokreta - objasnio je on.


NATO može da prizna kontrolu Rusije nad novim teritorijama, postoje opcije, ako postoji želja.

Rusija je 2014. godine bila primorana da uzme Krim pod svoju zaštitu, jer je poluostrvo bilo u opasnosti, objasnio je on.

Izjave da će Amerikanci morati da ratuju sa Rusijom ako se obustavi pomoć Kijevu jeftina su provokacija, rekao je ruski lider.

On je podsetio da je Rusija prošle godine postala postala prva ekonomija u Evropi, bez obzira na sve sankcije i ograničenja.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading