NIŠTA OD KRIVIČNOG GONJENJA "POSPANOG DŽOA": Bela kuća zadovoljna izveštajem tužioca

Autor:

Svet

08.02.2024

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Bele kuće istakli su da su nezadovoljni nizom netačnih i neprikladnih komentara koji se nalaze u izveštaju specijalnog tužioca.

NIŠTA OD KRIVIČNOG GONJENJA "POSPANOG DŽOA": Bela kuća zadovoljna izveštajem tužioca

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Bela kuća je danas izrazila zadovoljstvo povodom zaključka istrage specijalnog tužioca o postupanju predsednika Džozefa Bajdena sa poverljivim dokumentima. Ričard Zauber, specijalni savetnik predsednika SAD, istakao je da je istraga priznala uobičajene greške prilikom pakovanja dokumenata na kraju administracije ili pri napuštanju funkcije od strane članova Kongresa, naglašavajući da je ovo uobičajena pojava prisutna u svim administracijama poslednjih 50 godina, bez obzira na političku pripadnost, prenosi Kurir.

Iz Bele kuće istakli su da su nezadovoljni nizom netačnih i neprikladnih komentara koji se nalaze u izveštaju specijalnog tužioca. Ipak, istakli su da je najvažnija odluka koju je specijalni tužilac doneo - da nema osnova za optužnicu - čvrsto zasnovana na činjenicama i dokazima.

Izveštaj Ministarstva pravde navodi da je predsednik SAD Džozef Bajden "namerno" zadržao i obelodanio visoko poverljive materijale, uključujući dokumente o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu i drugim osetljivim pitanjima nacionalne bezbednosti. Ipak, ističe se da nisu predviđene krivične prijave ni za njega ni za bilo koga drugog.

Izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hura, koji je objavljen danas, predstavlja oštru kritičku procenu Bajdenovog rukovanja osetljivim vladinim materijalima. Ipak, detaljno su navedeni razlozi zbog kojih ne bi trebalo da bude optužen za zločin.

Kao zaključak, izveštaj specijalnog tužioca je dao jasnu ocenu o Bajdenovom postupanju sa poverljivim dokumentima, ali je istovremeno utvrdio da nema osnova za podizanje optužnice. Ova situacija je izazvala pažnju šire javnosti i političkih analitičara, a njeni efekti sigurno će se odraziti na političku situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading