BAJDEN PONOVO PRIČA SA POKOJNICIMA! Amerikanci na stubu srama, da li je moguće da mu se OVO desilo? (VIDEO)

Autor:

Svet

06.02.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajdenovim gafovima se ne nazire kraj, ponovo šokirao Amerikance novom izjavom!

BAJDEN PONOVO PRIČA SA POKOJNICIMA! Amerikanci na stubu srama, da li je moguće da mu se OVO desilo? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden izazvao je pažnju javnosti tvrdnjom da se nedavno sastao sa francuskim predsednikom Fransoom Miteranom, koji je preminuo pre skoro 30 godina, preneo je Fox news.

Ova izjava je izazvala čuđenje, s obzirom na činjenicu da je Miteran preminuo 1996. godine, nakon što je bio na čelu Francuske od 1981. do 1995. godine.


U objavljenom videu, Bajden je ispričao prisutnima u Las Vegasu o svom susretu sa francuskim predsednikom na marginama samita G7 u Velikoj Britaniji. Izjavio je:

- Seo sam i rekao: 'Amerika se vratila', a Miteran iz Nemačke, pardon, iz Francuske, me je pogledao i rekao: 'Pa, koliko se ona vratila?'

Ovaj gaf je izazvao široku pažnju, s obzirom na to da je Miteran preminuo pre gotovo tri decenije, te je postalo jasno da se Bajden verovatno zapravo referisao na sadašnjeg francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Fransoa Miteran je obeležio istoriju Francuske kao predsednik sa najdužim stažom na toj poziciji. Njegovo predsedništvo je trajalo četrnaest godina, a preminuo je 1996. godine u 79. godini života.

 

Ova greška američkog predsednika sigurno će ostati upamćena kao jedan od neobičnijih trenutaka njegove političke karijere.

Podsetimo, ovo se Bajdenu ne dešava prvi put.

Tokom javnog govora u Koloradu, greškom je imenovao kineskog predsednika Si Đinpinga imenom drugog kineskog političara, Deng Sjaopinga, koji je preminuo 1997. godine.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden i Si Đinping

Ova apsurdna izjava dodatno je privukla pažnju javnosti na Bajdenove nespretnosti u vezi s kineskim liderima. Dok je izlagao svoj ekonomski program, Džo Bajden je očigledno pomešao informacije o bivšem i trenutnom kineskom lideru.

Čuo sam kako je Deng Sjaopin na Himalajima svetskim liderima rekao: nikada se ne kladite protiv Amerikanaca!

Deng ovo nikada nije rekao, a i da jeste - to nije mogao učiniti u Bajdenovom prisustvu. Bajden je sa Dengom imao jedan jedini kontakt samo dok je bio kongresmen, ali - na sasvim drugom mestu.

Deng je umro 1997. godine, a Bajden se tokom svoja dva potpredsednička mandata (2009-2017) sretao sa aktuelnim predsednikom NR Kine Si Đinpingom.

Uprkos svemu, Bajden u poslednje vreme redovno govori šta je navodno pred njim rekao "Deng Sjaoping na Himalajima".

(Fox news/Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading