NOVI URNEBESNI BAJDENOV GAF! Pobrkao Si Đinpinga sa mrtvim čovekom! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.11.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom javnog govora u Koloradu, američki predsednik Džo Bajden greškom je imenovao kineskog predsednika Si Đinpinga imenom drugog kineskog političara, Deng Sjaopinga, koji je preminuo 1997. godine,

NOVI URNEBESNI BAJDENOV GAF! Pobrkao Si Đinpinga sa mrtvim čovekom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ova apsurdna izjava dodatno je privukla pažnju javnosti na Bajdenove nespretnosti u vezi s kineskim liderima. Dok je izlagao svoj ekonomski program, Džo Bajden je očigledno pomešao informacije o bivšem i trenutnom kineskom lideru.

- Čuo sam kako je Deng Sjaopin na Himalajima svetskim liderima rekao: nikada se ne kladite protiv Amerikanaca!

 

 

Deng ovo nikada nije rekao, a i da jeste - to nije mogao učiniti u Bajdenovom prisustvu. Bajden je sa Dengom imao jedan jedini kontakt samo dok je bio kongresmen, ali - na sasvim drugom mestu.

Deng je umro 1997. godine, a Bajden se tokom svoja dva potpredsednička mandata (2009-2017) sretao sa aktuelnim predsednikom NR Kine Si Đinpingom.

Uprkos svemu, Bajden u poslednje vreme redovno govori šta je navodno pred njim rekao "Deng Sjaoping na Himalajima".

Podsetimo i na gaf Džoa Bajdena kada je kineskog kolegu nazvao diktatorom, što je vidno uznemirilo Entonija Blinkena. Više o tome pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading