SI JE DIKTATOR: Kinezi u neverici posle NEVEROVATNE IZJAVE DŽOA BAJDENA! Za njega su imali samo ovaj komentar

Autor:

Svet

16.11.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenici da mu je bio domaćin u San Francisku i da su srdačno razgovarali na temu boljih odnosa u budućnosti, američki predsednik uspeo je da iznenadi celu Kinu ovom izjavom

SI JE DIKTATOR: Kinezi u neverici posle NEVEROVATNE IZJAVE DŽOA BAJDENA! Za njega su imali samo ovaj komentar

Foto: Tanjug/AP

Kina je danas osudila ocenu da je predsednik Kine Si Đinping "diktator" koju je izneo predsednik SAD Džozef Bajden kao "izuzetno pogrešnu", nakon što su dvojica lidera završili samit u Kaliforniji.

Upitana o Bajdenovim komentarima, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je da je ovakav govor izuzetno pogrešan i neodgovorna politička manipulacija i da se Kina tome odlučno protivi, preneo je Čenelnjuzejdža.

- Moram da istaknem da uvek ima ljudi sa skrivenim motivima koji pokušavaju da poseju neslogu i razbiju kinesko-američke odnose, a ni ovo neće uspeti - dodala je ona.

Zamoljena da pojasni na koga je mislila, Mao je odbila, rekavši da misli da ko god pokušava da potkopa i poseje razdor između Kine i SAD to zna.

Bajden i Si su se dogovorili juče na samitu da obnove vojnu komunikaciju između dve zemlje i da sarađuju u borbi protiv trgovine drogom.

Ali, govoreći nakon sastanka sa Sijem, Bajden je rekao novinarima da i dalje smatra kineskog predsednika "diktatorom".

On je izazvao bes u Pekingu i ranije ove godine kada je izneo istu ocenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading