OGLASIO SE BAJDEN NAKON VAZDUŠNIH NAPADA NA SIRIJU: ''Naš odgovor počeo je DANAS''!

Autor:

Svet

02.02.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas popodne, prema mom naređenju, američke vojne snage su gađale mete na objektima u Iraku i Siriji, poručio je predsednik Amerike.

OGLASIO SE BAJDEN NAKON VAZDUŠNIH NAPADA NA SIRIJU: ''Naš odgovor počeo je DANAS''!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden objavio saopštenje nakon početka uzvratnih udara na Siriju i Irak, prenosi Skaj njuz.

- Reakcija SAD će se nastaviti u vremenima i mestima koje mi izaberemo - rekao je Bajden i dodao:

- Danas popodne, prema mom naređenju, američke vojne snage su gađale mete na objektima u Iraku i Siriji koje IRGC - Korpus iranske revolucionarne garde - i povezana milicija koriste za napad na američke snage. Naš odgovor je počeo danas. Nastaviće se u vreme i na mestima koje mi izaberemo. Sjedinjene Države ne traže sukob na Bliskom istoku ili bilo gde drugde u svetu. Ali neka znaju ovo svi oni koji bi mogli da žele da nam nanesu štetu: ako naudite Amerikancu, mi ćemo odgovoriti - poručio je američki predsednik.

Podsetimo, prema informacijama koje je preneo "Ej-Bi-Si Njuz", Sjedinjene Američke Države su započele vazdušne udare na Siriju kao odgovor na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u bazi u Jordanu.

Identifikovani američki zvaničnik je potvrdio ove informacije.

Napad dronom kao okidač za američke akcije

Napad dronom, koji je rezultirao gubitkom tri američka vojnika, bio je okidač za izvođenje vazdušnih udara. Ova situacija dodatno naglašava dinamičnost i složenost sukoba na Bliskom istoku, gde se napetosti između različitih aktera često prelivaju preko granica i dovode do direktnih sukoba, prenosi Tajms of Izrael.

(Skaj njuz)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading