ŠOLC DOLAZI U BELU KUĆU: Bajden će dočekati nemačkog kancelara početkom februara

Autor:

Svet

27.01.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden i Šolc će takođe razgovarati o naporima za sprečavanje regionalne eskalacije na Bliskom istoku, čvrstoj podršci prava Izraela na samoodbranu, te značaju povećanja pomoći i zaštiti civila u Pojasu Gaze.

ŠOLC DOLAZI U BELU KUĆU: Bajden će dočekati nemačkog kancelara početkom februara

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc i Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden dočekaće nemačkog kancelara Olafa Šolca u Beloj kući 9. februara, saopšteno je danas iz Bele kuće. Ovaj susret predstavlja značajan korak u diplomatskim odnosima između Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, prenose Novosti.

Podrška ukrajinskoj odbrani i sukob sa Rusijom

U saopštenju se navodi da će dvojica lidera iskazati čvrstu podršku ukrajinskoj odbrani teritorije i naroda u sukobu sa Rusijom. Ova tema je od velikog značaja s obzirom na aktuelne geopolitičke okolnosti i napetosti u odnosima između Rusije i Zapada.

Razgovor o Bliskom istoku i situaciji u Pojasu Gaze

Bajden i Šolc će takođe razgovarati o naporima za sprečavanje regionalne eskalacije na Bliskom istoku, čvrstoj podršci prava Izraela na samoodbranu, te značaju povećanja pomoći i zaštiti civila u Pojasu Gaze. Ova tema je izuzetno kompleksna i zahteva pažljivo vođenje diplomatskih pregovora kako bi se postiglo stabilno rešenje za sve učesnike.

Očekuje se da će susret između Bajdena i Šolca biti od velikog značaja za dalje razumevanje i saradnju između Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke u rešavanju aktuelnih međunarodnih pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading