TRAMP VODI PROTIV BAJDENA: Ankete pokazale da su Amerikanci NEZADOVOLJNI izbornim revanšom

Autor:

Svet

25.01.2024

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anketa je pokazala i nezadovoljstvo dvopartijskim sistemom, pri čemu je više od polovine ispitanika navelo da nije zadovoljno tim sistemom u SAD.

TRAMP VODI PROTIV BAJDENA: Ankete pokazale da su Amerikanci NEZADOVOLJNI izbornim revanšom

Foto: Tanjug/AP/Matt Rourke/Alex Brandon, Profimedia/William Scott Alamy Alamy

Prema najnovijoj anketi Rojtersa/Ipsosa, Donald Tramp vodi u odnosu na predsednika Džoa Bajdena za šest procenata. Anketirani Amerikanci izrazili su nezadovoljstvo izbornim revanšom koji je došao u fokus.

Tramp vodi sa 40 odsto podrške u poređenju sa 34 odsto za Bajdena, dok su ostali nesigurni ili planiraju da glasaju za nekog drugog. Ispitivanje je obuhvatilo 1.250 odraslih Amerikanaca i imalo marginu greške od tri procentna poena.

Iako je Tramp pobedio u svojoj jedinoj preostaloj primarnoj borbi protiv Niki Hejli u Nju Hempširu, 67 odsto ispitanika izjavilo je da su umorni od istih kandidata na predsedničkim izborima i da žele nekog novog.

Anketa je pokazala i nezadovoljstvo dvopartijskim sistemom, pri čemu je više od polovine ispitanika navelo da nije zadovoljno tim sistemom u SAD, prenosi Kurir.

Osim toga, anketirani su izrazili razočaranje svojim izborima. Više od polovine demokrata smatra da je Bajden prestar, dok trećina republikanaca tako vidi Trampa.

Sveukupno, anketa je ukazala na to da birači nisu zadovoljni i da traže alternativne opcije.

Nešto više od polovine ispitanika reklo je da nije zadovoljno dvopartijskim sistemom, a samo svaki četvrti je izrazio zadovoljstvo istim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading