OPŠTI HAOS U AMERICI: Teksas dobio podršku od 25 država u sukobu sa Vašingtonom

Autor:

Svet

26.01.2024

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija republikanskih guvernera takođe podržava šefa Teksasa, Grega Abbota, u njegovoj samostalnoj borbi protiv ilegalne migracije na granici sa Meksikom.

OPŠTI HAOS U AMERICI: Teksas dobio podršku od 25 država u sukobu sa Vašingtonom

Foto: Tanjug/AP

Vlasti Teksasa su dobile podršku od čak 25 saveznih država u njihovoj borbi protiv ilegalne imigracije, što predstavlja tačno polovinu svih država u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova podrška je objavljena na sajtu Republičkog udruženja guvernera.

Koalicija republikanskih guvernera u opoziciji Beloj kući

Republikanski guverneri država, koji čvrsto stoje u opoziciji prema Beloj kući, optužuju američkog predsednika Džoa Bajdena da je pretvorio južnu granicu zemlje u ranjivu tačku za ilegalnu migraciju. Oni ističu da umesto poštovanja zakona i zaštite granice, Bajdenova administracija napada i tuži Teksas zbog njihovih akcija zaštite američkih građana od istorijski visokih nivoa ilegalne imigracije, smrtonosnih droga i ulaska terorista u Sjedinjene Države, navodi Informer.

Podrška šefa Teksasa u borbi protiv ilegalne migracije

Koalicija republikanskih guvernera takođe podržava šefa Teksasa, Grega Abbota, u njegovoj samostalnoj borbi protiv ilegalne migracije na granici sa Meksikom.

Poziv za pomoć državama od bivšeg predsednika Trampa

Republika

Foto: Tanug/AP

Donald Tramp

Bivši predsednik Sjedinjenih Država, Donald Tramp, pozvao je države da pruže podršku Teksasu u borbi protiv ilegalnih migracija i zakonodavnoj konfrontaciji sa Vašingtonom oko zatvaranja granica.

Podrška Ilona Maska

Ilon Mask, generalni direktor kompanija SpaceX-a i Tesle, podržao je ideju guvernera Teksasa, Grega Abbota, da bude spreman da samostalno brani američku granicu sa Meksikom, čak i bez pomoći saveznih vlasti na čelu sa predsednikom Džoom Bajdenom. Ova podrška dodatno naglašava ozbiljnost situacije i značaj borbe koju Teksas vodi protiv ilegalne imigracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading