AMERIKA KRENULA U NAPAD! Započeti vazdušni udari na Siriju: Ovo je ODGOVOR na ubistvo vojnika SAD!

Autor:

Svet

02.02.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada nema informacija o meti prijavljenih udara.

AMERIKA KRENULA U NAPAD! Započeti vazdušni udari na Siriju: Ovo je ODGOVOR na ubistvo vojnika SAD!

Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama koje je preneo "Ej-Bi-Si Njuz", Sjedinjene Američke Države su započele vazdušne udare na Siriju kao odgovor na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u bazi u Jordanu.

Identifikovani američki zvaničnik je potvrdio ove informacije, ali za sada nema detalja o meti ovih udara.

Napad dronom kao okidač za američke akcije

Napad dronom, koji je rezultirao gubitkom tri američka vojnika, bio je okidač za izvođenje vazdušnih udara. Ova situacija dodatno naglašava dinamičnost i složenost sukoba na Bliskom istoku, gde se napetosti između različitih aktera često prelivaju preko granica i dovode do direktnih sukoba, prenosi Tajms of Izrael.

Uloge SAD i milicija podržanih od strane Irana

Sjedinjene Američke Države su za napad dronom okrivile milicije u Iraku koje podržava Iran. Ova situacija baca svetlo na kompleksnost odnosa između SAD i Irana, kao i ulogu koju milicije imaju u regionalnim sukobima. Odnosi između SAD i Irana su veoma zategnuti, a uloga milicija podržanih od strane Irana dodatno komplikuje situaciju u regionu.

Nedostatak informacija o meti vazdušnih udara

Iako su SAD izvele vazdušne udare kao odgovor na napad dronom, za sada nema detalja o meti ovih udara. Ovaj nedostatak informacija dodatno podiže tenzije i povećava neizvesnost u vezi sa daljim razvojem situacije na Bliskom istoku.


Situacija na Bliskom istoku je veoma kompleksna, a vazdušni udari SAD na Siriju kao odgovor na napad dronom jasno pokazuju dinamičnost i nepredvidljivost dešavanja u ovom regionu. Sa nedostatkom informacija o meti udara, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i kakve će biti reakcije drugih aktera na ove događaje.

(Ej-Bi-Si Njuz)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading