"ZABRINUT SAM ZBOG NJEGA": Bajden se oglasio povodom zdravstvenog stanja kralja Čarlsa

Autor:

Svet

05.02.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, navedeno je da kralj Čarls ima rak, ali da nije reč o raku prostate.

"ZABRINUT SAM ZBOG NJEGA": Bajden se oglasio povodom zdravstvenog stanja kralja Čarlsa

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden, izrazio je zabrinutost za zdravlje kralja Čarlsa III nakon što je Bakingemska palata saopštila da je kralj dijagnostikovan s rakom. Bajden je za "Dejli mejl" izjavio da se nada da će uskoro razgovarati s kraljem, ukoliko mu to zdravstveno stanje bude dozvoljavalo.

U saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, navedeno je da kralj Čarls ima rak, ali da nije reč o raku prostate, koji je bio tema nedavne operacije. Dijagnoza je postavljena nakon medicinske procedure vezane za uvećanu prostatu, a kralj je odmah započeo lečenje.

Prema nezvaničnim informacijama, kralj Čarls III lično je obavestio svoje sinove, princa Vilijama i princa Harija, o svom zdravstvenom stanju. Ova porodična obaveštenja dodatno su naglasila ozbiljnost situacije, prenosi Dejli mejl.

Vest o zdravstvenom stanju britanskog monarha izazvala je zabrinutost i pažnju javnosti kako u Velikoj Britaniji, tako i širom sveta. Kralj Čarls III je poznat po svom angažmanu na brojnim poljima, a njegovo zdravlje predstavlja važan faktor ne samo za kraljevsku porodicu već i za celokupnu javnost.

Očekuje se da će reakcije i izrazi podrške za kralja Čarlsa III stizati i iz različitih delova sveta, uključujući i od relevantnih političkih figura poput predsednika Džoa Bajdena. Njegove izjave o nadi za brz oporavak kralja jasno pokazuju solidarnost i prijateljske odnose između Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

S obzirom na važnost kraljevskog položaja, javnost s nestrpljenjem očekuje dalje informacije o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa III, kao i o planovima za njegovo lečenje i oporavak. Ovo pitanje zauzima centralno mesto u medijskom i javnom interesovanju, a praćenje daljeg razvoja situacije biće od velikog značaja za širu javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading