NEIZVESNOST NA FRONTU, KIJEV NA VELIKIM MUKAMA: ''Povlače se UKRAJINSKE trupe iz Avdejevke'', Zelenski ima dobar izgovor za smenu Zalužnog! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.02.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije koje su danas procurile iz nekoliko ukrajinskih izvora postavljaju pitanje budućnosti ukrajinskih oružanih snaga u sektoru dača na severoistoku Avdejevke.

NEIZVESNOST NA FRONTU, KIJEV NA VELIKIM MUKAMA: ''Povlače se UKRAJINSKE trupe iz Avdejevke'', Zelenski ima dobar izgovor za smenu Zalužnog! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prema ovim izvorima, ukrajinske snage su navodno u procesu povlačenja iz spomenutog sektora, dok se Oružane snage Rusije približavaju koksari sa jugoistoka, zaobilazeći tako ključnu snabdevačku rutu za garnizon ukrajinske vojske u predgrađu Donjecka.

Iako nema zvanične potvrde ove informacije, jasno je da se ukrajinski vojnici u Avdejevki suočavaju s ozbiljnim izazovom u narednim danima - ili će se povući ili se suočiti s teškom borbom u potpunom okruženju.

Čak i ukrajinski mediji prepoznaju kritičnu situaciju u Avdejevki, izveštavajući o probijanju odbrane u različitim delovima grada tokom poslednja dva dana.

Uprkos ovoj ozbiljnoj situaciji, ukrajinski generali zasad ne razmatraju opciju povlačenja kao sredstvo za očuvanje života vojnika. Ova odluka izaziva kontroverze, a neki stručnjaci izražavaju mišljenje da je ukrajinski garnizon u Avdejevki možda osuđen na propast.

Glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine, Valeriju Zalužnom mogla bi da se pripiše odgovornost za ovaj potencijalni neuspeh, s obzirom na njegovu prošlu preporuku o povlačenju trupa iz Avdejevke, koja je bila odbijena u Kijevu pre nekoliko meseci.

Spekuliše se i da bi predsednik Zelenski mogao da iskoristiti neuspeh u Avdejevki kao povod za smenu glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, s kojim je imao zategnute odnose.

Iako se trenutno ne spominje sudbina Avdejevskog garnizona u ovom kontekstu, mnogi izvori u Kijevu tvrde da se ukrajinske snage već povlače iz ovog područja. Ipak, ove informacije treba uzeti s rezervom s obzirom da nema zvanične potvrde.

U svakom slučaju, situacija u Avdejevki ostaje nepredvidiva, a moguće smene u vojnom vrhu dodatno doprinose tenzijama u ukrajinskoj vojsci. Nastavljamo s posebnom pažnjom da pratimo razvoj događaja u ovom ključnom području na periferiji Donjecka, prenosi TV Front.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading