UBIJENA BEBA, RUSI GRANATIRALI HARKOV! Iz ruševina izvučeno BEŽIVOTNO telo mališana od dva meseca, TUGA DO NEBA!

Autor:

Svet

06.02.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je rezultirao oštećenjem više od 30 zgrada, uključujući privatne kuće, kafiće, prodavnice, kao i nekoliko automobila.

UBIJENA BEBA, RUSI GRANATIRALI HARKOV! Iz ruševina izvučeno BEŽIVOTNO telo mališana od dva meseca, TUGA DO NEBA!

Foto: Tanjug/AP

U ruskom napadu na selo u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov, jedan dečak star dva meseca izgubio je život, dok je njegova majka povređena.

Regionalni guverner Oleh Sinehubov izjavio je danas na platformi Telegram da je telo dečaka izvučeno iz ruševina trospratnog hotela, blizu kog su ruske snage gađale projektilima. Napad se dogodio oko 2.30 po lokalnom vremenu, a dve žene su takođe povređene i prebačene u bolnicu zbog rana od gelera, prenosi Rojters.

Posledice napada

Napad je rezultirao oštećenjem više od 30 zgrada, uključujući privatne kuće, kafiće, prodavnice, kao i nekoliko automobila. Ova tragedija jasno pokazuje razmere uništenja i patnje koje sukobi donose lokalnom stanovništvu. Ukrajinska policija je brzo reagovala na incident i pružila pomoć povređenima, dok je situacija izazvala veliku zabrinutost među međunarodnom zajednicom.

Reakcija Moskve

Iako su optužbe Ukrajine jasne, Moskva zasad nije komentarisala ove tragične događaje. Ovo ostavlja prostor za dalje spekulacije i povećava napetost između dve zaraćene strane.

Tragična sudbina nevinih civila u ratu u Ukrajini je samo jedna od mnogih koje su se desile tokom ovog sukoba. Ovaj napad još jednom podseća na važnost mirnog rešenja sukoba i zaštite nedužnih života.

(Rojters/Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading