ZALUŽNI PRISTAO DA IDE U DIPLOMATE? Vesti iz Ukrajine šokirale svet, general odlazi na službu u jaku savezničku državu!

Autor:

Svet

05.02.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezvanične informacije ukazuju da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, odlučio da prihvati diplomatsko mesto ambasadora u Velikoj Britaniji, saopštio je poslanik Rade, Jevgenij Ševčenko.

ZALUŽNI PRISTAO DA IDE U DIPLOMATE? Vesti iz Ukrajine šokirale svet, general odlazi na službu u jaku savezničku državu!

Foto: Tanjug/AP, Credit: Handout / AFP / Profimedia

Poslednjih dana, moguća smena Zalužnog bila je glavna tema u ukrajinskim i zapadnim medijima. Prema pisanju lista "Ekonomist", ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponudio je Zalužnom poziciju savetnika i mesto sekretara saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, ali je on to odbio.

Naslednici Zalužnog na čelu Oružanih snaga Ukrajine nisu bili lako pronađeni, kako su mediji spekulisali. Načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, Кirila Budanova, i komandanta Кopnene vojske, Aleksandra Sirskog, takođe su navodno odbili ponude za tu poziciju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, podsetimo, prvi put je u nedelju potvrdio da namerava da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Zelenski je za italijansku televiziju RAI1 rekao da razmatra i smenu drugih visokih zvaničnika.

- Neophodan je novi početak. Kad govorimo o tome, mislim na smenu jednog broja vodećih državnih zvaničnika, a ne samo smene u vojnoj sferi. Razmišljam o smeni (Zalužnog). To je tačno. To pitanje se tiče čitave rukovodeće grupe koja vodi državu - izjavio je Zelenski u vezi sa neslaganjima sa Zalužnim.

Podsećamo da je Kijev nedavno obavestio Belu kuću o odluci Zelenskog da smeni Zalužnog. Iako SAD nisu podržale ovu odluku, isto tako se nisu ni protivile, tvrdeći da je to predsednikovo pravo donošenja takvih odluka, prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading