ZELENSKI STIGAO NA PRVU LINIJU FRONTA: Predsednik Ukrajine iznenadio vojnike i postavio NOVOG ŠEFA!

Autor:

Svet

04.02.2024

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je posetio položaje ukrajinske vojske u blizini sela Robotine koje se nalazi gotovo na liniji borbe

ZELENSKI STIGAO NA PRVU LINIJU FRONTA: Predsednik Ukrajine iznenadio vojnike i postavio NOVOG ŠEFA!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je ukrajinske vojnike na jugoistočnom frontu u Zaporožju i uručio im medalje, saopštila je kancelarija Zelenskog.

Zelenski je istakao da je posetio vojnike na frontu da bi ih podržao i nagradio i da je pred njima težak zadatak da odbrane Ukrajinu.

U saopštenju se navodi da je Zelenski posetio položaje ukrajinske vojske u blizini sela Robotine koje se nalazi gotovo na liniji borbe, preneo je Rojters.

Robotine je oslobođeno krajem avgusta u kontraofanzivi protiv ruskih snaga.

Zelenski je posetio borbene linije u trenutku dok se spekuliše o mogućoj smeni načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, ukazuje Rojters.

Ukrajinska vlada obavestila je Belu kuću da planira da smeni Zalužnog, rekla su u petak dva neimenovana dobro obaveštena izvora za Rojters.

Zelenski je imenovao i Ivana Fjodorova za novog šefa Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

"Imenovan je Ivan Sergejevič Fedorov za predsednika Zaporoške oblasne državne administracije", navodi se u tekstu ukaza objavljenom na sajtu kancelarije Zelenskog.

Zelenski je ranije ukazom razrešio Jurija Malaška sa mesta šefa administracije Zaporožja u delu koji kontroliše Kijev, na njegov zahtev.

Fedorov je ranije bio gradonačelnik Melitopolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading