NIKO NIJE PREŽIVEO! Otkriveno KAKO je pao RUSKI AVION sa 65 ukrajinskih zarobljenika! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.01.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se čeka odgovor na najvažnije pitanje

NIKO NIJE PREŽIVEO! Otkriveno KAKO je pao RUSKI AVION sa 65 ukrajinskih zarobljenika! (VIDEO)

Foto: x/nexta

Transportni avion Iljušin-76 sa ratnim zarobljenicima Oružanih snaga Ukrajine oboren je u Belgorodskoj oblasti sa tri projektila, izjavio je predsednik Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov.

Saopšteno je i da su svi koji su se nalazili u avionu poginuli.

"Rukovodstvo Ukrajine je dobro znalo za predstojeću razmenu, obavešteno je kako će zarobljenici biti isporučeni, ali je avion Il-76 oboren sa tri projektila iz protivvazdušnog raketnog sistema, bilo Patriot ili IRIS T, proizvedenog u Nemačkoj, stručnjaci će to rešiti", rekao je Kartapolov na plenarnom sastanku Državne dume, preneo je Interfaks.

On je dodao da se u srušenom avionu Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije "bilo 65 bivših pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, ratnih zarobljenika, koji su prevoženi na razmenu".

 

 

Kartapolov je rekao da je iza srušenog aviona leteo još jedan Iljušin-76, koji je prevozio još oko 80 ratnih zarobljenika, ali da je on uspeo da se vrati.

Rusko Ministarstvo odbrane prijavilo je ranije danas pad aviona.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u avionu se nalazilo 65 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su prevoženi u Belgorodsku oblast radi razmene, šest članova posade i tri osobe u pratnji.

Ukrajina se još nije oglasila ovim povodom tako da svet i dalje čeka odgovor na pitanje da li su njeni vojnici oborili ruski avion ili je to možda sama Rusija greškom učinila. Ili je pak ceo incident delo treće strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading