DOK IM JEDU PRSTE, KRVARE IM OČI, A ZARAZA SE ŠIRI POPUT KUGE: Ukrajinci naišli na VEĆEG NEPRIJATELJA od Rusa! Jezive scene (VIDEO)

Autor:

Svet

22.01.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici na frontu noću više ne smeju da spavaju koliko je neprijatelja oko njih

DOK IM JEDU PRSTE, KRVARE IM OČI, A ZARAZA SE ŠIRI POPUT KUGE: Ukrajinci naišli na VEĆEG NEPRIJATELJA od Rusa! Jezive scene (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci se paralelno sa Rusima bore sa daleko nezgodnijim protivnikom - glodarima.

Vojnici na frontu već godinu dana muku muče sa pacovima i miševima koji prenose mišju groznicu.

Pojedini vojnici koji su zahtevali anonimnost ispričali su u intervjuima da su mnoge njihove kolege na frontu preminule od stravične zarazne bolesti koje šire upravo glodari.

 

 

"Sve počne sa gušenjem i krvavim očima. Scene su jezive. Zamislite da pođete u krevet, a noć počinje s mišem koji vam se uvlači u pantalone, ili džemper, ili vam žvaće vrhove prstiju, ili vam grize ruku. Spavaš dva ili tri sata, u zavisnosti od toga koliko imaš sreće", rekla je Kira, pripadnica specijalne vojske za CNN.

Procenila je da je u njenoj zemunici od četiri vojnika bilo oko 1.000 miševa:

"Nisu miševi posećivali nas, nego smo mi bili njihovi gosti", istakla je ona.

Kako se navodi, zaraze su delimično posledica promene godišnjih doba i ciklusa parenja miševa, ali su i posledica toga što je rat postao statičan, nakon što je ukrajinsku kontraofanzivu zaustavila snažno ojačana ruska odbrana.

Usred još jedne oštre zime, miševi traže hranu duž gotovo 1.000 kilometara fronta, šireći bolesti i nezadovoljstvo među vojnicima.

 

 

Kira je rekla da je pokušala sve kako bi se rešila miševa: prskala je otrov, amonijak, čak je pokušala i molitvom.

"Imali smo mačku Busiju, koja je u početku takođe pomagala i jela miševe. Ali kasnije ih je bilo toliko da je odbila. Mačka može uhvatiti jednog ili dva miša, ali kad ih ima 70, nema pomoći", objašnjava "Kira".

Snimci koje su ukrajinski i ruski vojnici podelili na društvenim mrežama pokazuju razmere zaraze na ratištu.

Miševi i pacovi se na njima motaju ispod kreveta, u rančevima, generatorima struje, džepovima kaputa i jastučnicama. Jedan snimak čak prikazuje miševe kako izlaze iz ruske minobacačke cevi poput metaka, prenosi Index.hr.

CNN je naveo da nije mogao da dobije nezavisnu potvrdu takvih tvrdnji, alu su takođe naveli da su prema ukrajinskoj vojsci, užasni simptomi bolesti uključivali temperaturu, osipe, nizak krvni pritisak, krvarenja u očima, povraćanje, jake bolove u leđima i probleme s mokrenjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading