GENERAL RATKO MLADIĆ U VEOMA TEŠKOM STANJU, OTKAZUJU MU VITALNI ORGANI! Država Srbija dala garancije za njegovo hitno oslobađanje iz zdravstvenih razloga!

Autor:

Vesti

08.05.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Darka Mladića, porodica je obaveštena da je Ratko Mladić prebačen u civilnu bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja, a potom vraćen u zatvorsku bolnicu. Stanje generala je opisano kao životno ugroženo, sa otkazivanjem vitalnih organa.

GENERAL RATKO MLADIĆ U VEOMA TEŠKOM STANJU, OTKAZUJU MU VITALNI ORGANI! Država Srbija dala garancije za njegovo hitno oslobađanje iz zdravstvenih razloga!

Foto: Tanjug/AP

Ratko Mladić, bivši general koji izdržava doživotnu kaznu zatvora, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju u zatvorskoj bolnici u Hagu.

Njegov sin Darko Mladić, izražava ozbiljnu zabrinutost za očev život, ističući da je adekvatno lečenje u pravim uslovima ključno za spasavanje života njegovog oca. Porodica Mladić je zatražila hitno oslobađanje iz zdravstvenih razloga i humanitarni otpust kako bi se general lečio u Srbiji, uz garancije države Srbije.


Prema rečima Darka Mladića, porodica je obaveštena da je Ratko Mladić prebačen u civilnu bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja, a potom vraćen u zatvorsku bolnicu. Stanje generala je opisano kao životno ugroženo, sa otkazivanjem vitalnih organa. Darko Mladić ističe da su informacije o očevom zdravstvenom stanju nedovoljne i da su dobijeni izveštaji vrlo šturi, što dodatno povećava brigu za generalovo zdravlje.
Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Darko Mladić

 

- Majka je odmah otišla u posetu, ja se danas spremam. Otac je bio jako loše, na infuziji. Posle nekoliko dana su ga vratili u zatvorsku bolnicu. Odmah smo tražili da dobijemo nalaze, a ne štura, usmena obaveštenja. Međutim, to nije urodilo plodom. Obećavali su izveštaje, razvlačili se dve nedelje, na kraju smo dobili esej koji sadrži vrlo malo informacija i nula medicinskih nalaza - kaže Darko Mladić za Sputnjik i navodi da je porodica tražila i dobila garancije Srbije za njegovo hitno oslobađanje iz zdravstvenih razloga, zahtev za humanitarni otpust i lečenje u Srbiji.

Porodica Mladić je angažovala advokatski tim koji je tražio od suda da hitno prosledi medicinske nalaze Ratka Mladića. Takođe, ističu da je generalu potrebna adekvatna nega koja trenutno nije dostupna u zatvoru u Hagu. Darko Mladić naglašava da je očekivana odluka suda o humanitarnom otpustu generala Mladića, posebno imajući u vidu njegovo trenutno zdravstveno stanje.

- Subjektivno, prema onome što smo videli, on je nešto bolje, progovorio je, može vrlo slabim glasom pomalo da govori, ali je sve ostalo jako loše. Bukvalno ne može da se pridigne u sedeći položaj bez pomoći. Ne može ni da sedi dugo, vrlo je slab. Pribojavamo se, kad uzmemo sve ovo u obzir, da on tamo više ne može da dobije pomoć koja mu je potrebna da bi preživeo. Čak i da imaju dobru nameru, u Hagu nemaju uslove.

Mladić dodaje da su mi i sami lekari zatvorske bolnice to više puta rekli u nezvaničnim razgovorima, da adekvatnu negu ne mogu da mu pruže, ali da se ta činjenica nikada ne pominje u formalnim izveštajima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zaharije Serak

09.05.2024 04:26

Zato sto je u Hagu,jos uvijek je ziv.Da nece mozda Srbija da ga bolje lijeci,da imaju bolje uslove.Budalastina