ZELENSKI OTKRIO KARTE: Spomenuo smenu Zalužnog, a onda je priznao da želi JOŠ NEŠTO da uradi

Autor:

Svet

05.02.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine ne želi više da ćuti o odnosu sa najvišim zvaničnicima

ZELENSKI OTKRIO KARTE: Spomenuo smenu Zalužnog, a onda je priznao da želi JOŠ NEŠTO da uradi

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prvi put je javno priznao da razmišlja o smeni vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, kao i o promeni pravca delovanja vlade.

"Kada govorimo o ovome, mislim na rotaciju većeg broja državnih čelnika, ne samo u jednom sektoru, kao što je vojska. Mislim na Zalužnog, ali ne može se reći da će se ovde zameniti smo jedna osoba", rekao je Zelenski u intervjuu za italijanski TV kanal Rai1.

On je rekao da ako žele pobedu, moraju svi "da guraju u istom pravcu".

"Ne smemo da očajavamo, odustajemo, moramo da imamo pravu pozitivnu energiju. Zato govorim o restartovanju, zameni, mislim nešto ozbiljno, što se ne tiče jedne osobe, već pravaca rukovodstva zemlje", rekao je.

Zelenski je dodao da je "ovo pitanje za ljude koji treba da upravljaju Ukrajinom. Naravno, potrebno je resetovanje, novi početak".

Vodeći evropski mediji preneli su tokom proteklog vikenda priče iz vrha Ukrajine o tome da je Zelenski jako ljut na Zalužnog što mu stalno "priča iza leđa" i podsmeva mu se gde god stigne.

Ukrajinci s druge strane imaju sada većih briga oko toga kako da odbrane Harkovsku oblast. 

Rusi su navodno grupisali 40.000 vojnika uz 500 tenkova na obodu oblasti i spremni su da na zeleno svetlo iz Kremlja krenu u osvajanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading