ZELENSKI PRESEKAO, OBAVESTIO JE BELU KUĆU O OVOME! Radikalan potez ukrajinskog predsednika IZNENADIO - kakva sudbina čeka Zalužnog?

Autor:

Svet

03.02.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces razrešenja Zalužnog je trenutno na čekanju dok zvaničnici ne donesu odluku o njegovom nasledniku.

ZELENSKI PRESEKAO, OBAVESTIO JE BELU KUĆU O OVOME! Radikalan potez ukrajinskog predsednika IZNENADIO - kakva sudbina čeka Zalužnog?

Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama koje su stigle iz neimenovanih izvora za Rojters, ukrajinska vlada je obavestila Belu kuću o planovima za smenu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog.

Izvor blizak kancelariji ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog otkrio je da postoji neslaganje između Zelenskog i Zalužnog u vezi sa novim talasom mobilizacije, pri čemu se predsednik protivi predlogu načelnika da bude mobilisano čak 500.000 vojnika.

Sukob između Zelenskog i Zalužnog

Kako je naveo izvor, proces razrešenja Zalužnog je trenutno na čekanju dok zvaničnici ne donesu odluku o njegovom nasledniku. Takođe, drugi izvor je otkrio da Bela kuća još uvek nije iznela svoj stav povodom plana za smenu Zalužnog, ističući da je to suverena odluka Kijeva, prenosi Rojters.

Nesuglasice u vojnoj strategiji

Najnovije vesti su potvrdile da su nesuglasice između Zalužnog i Zelenskog rezultat kontraofanzive prošle godine koja nije dala očekivane rezultate. Prema informacijama koje su prvi objavili izvor blizak Beloj kući i Vašington post, ovo neslaganje se posebno odnosi na vojnu strategiju i druge ključne tačke.

Situacija u vezi sa mogućom smenom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog, izazvala je značajnu pažnju javnosti kako u Ukrajini tako i u međunarodnoj zajednici. Očekuje se da će dalji razvoj događaja doneti više informacija o potencijalnim promenama u vojnom vrhu Ukrajine.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading