ŠAMAR ZA ZELENSKOG KAKAV NIJE OČEKIVAO! Ova zemlja mu je okrenula leđa - sve nade su mu PALE u vodu!

Autor:

Svet

20.01.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o težnji Ukrajine da pristupi Evropskih uniji, Fico je rekao da "mi to poštujemo, ali oni moraju da ispune uslove".

ŠAMAR ZA ZELENSKOG KAKAV NIJE OČEKIVAO! Ova zemlja mu je okrenula  leđa - sve nade su mu PALE u vodu!

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, sastanak zakazan za 24. januar u Užgorodu biće "zanimljiv", a dodao je i da ukrajinska strana ne želi da održi konferenciju za novinare o njegovim rezultatima.

Slovački premijer Robert Fico rekao je da će tokom sastanka sa svojim ukrajinskim kolegom Denisom Šmigalom, koji je zakazan za 24. januar u Užgorodu, objaviti da će njegova zemlja blokirati članstvo Kijeva u NATO-u, zato što bi ono izazvalo treći svetski rat.

Foto: Tanjug/AP

Robert Fico

- Znam sa čime idem (na sastanak sa ukrajinskim premijerom), idem sa humanitarnom pomoći, kao i da sa potvrdom da neće dobiti oružje od slovačke vojske i iz državnih skladišta. Reći ću da ima stvari na koje se naši pogledi potpuno razlikuju - naglasio je slovački premijer, prenose "RIA Novosti".

Kada je reč o težnji Ukrajine da pristupi Evropskih uniji, Fico je rekao da  "mi to poštujemo, ali oni moraju da ispune uslove".

- Reći ću da sam protiv članstva Ukrajine u NATO, da ću iskoristiti pravo veta i blokirati ga, jer bi to bio temelj trećeg svetskog rata - dodao je on.

Prema njegovim rečima, sastanak zakazan za 24. januar u Užgorodu biće "zanimljiv", a dodao je i da ukrajinska strana ne želi da održi konferenciju za novinare o njegovim rezultatima.

Slovačka vlada je ranije odlučila da se fokusira na humanitarnu pomoć i da više ne šalje oružje Ukrajini. 

Vlada na čelu sa Robertom Ficom nije odobrila predlog prethodne vlade koji se ticao slanja novog paketa vojne pomoći Ukrajini vrednog 40,3 miliona evra.

Taj paket vojne pomoći je trebalo je da bude 14. iz Slovačke, a ta zemlja je od početka sukoba Kijevu poslala naoružanje, municiju i opremu u vrednosti od 671 milion evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading