OBOREN RUSKI ŠPIJUNSKI AVION, KREMLJ NA APARATIMA! Oglasio se načelnik ukrajinske vojske i poručio OVO!

Autor:

Svet

15.01.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski mediji tvrde da je pilot ruskog Su-30 video kako se neidentifikovana letelica zapalila i srušila.

OBOREN RUSKI ŠPIJUNSKI AVION, KREMLJ NA APARATIMA! Oglasio se načelnik ukrajinske vojske i poručio OVO!

Foto: Shutterstock

Ukrajina je saopštila danas da je oborila ruski špijunski avion A-50 i komandni avion Il-22 iznad područja Azovskog mora.

Načelnik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji napisao je na Telegramu da je ukrajinsko vazduhoplovstvo uništilo ruski A-50 dalekodometni avion za otkrivanje radara i avion za kontrolu vazdušnog prostora Il-22.

Zalužnji je odao priznanje ukrajinskim snagama za, kako je naveo, "savršeno planiranu i izvedenu operaciju u regionu Azovskog mora", preneo je Rojters.

Podsetimo, vazduhoplovstvo Ukrajine oborilo je u kasnim satima 14. januara ruski izviđački avion A-50 iznad Azovskog mora, kao i avion Il-22M11 u Hersonskoj oblasti, tvrdi "RBC Ukraine".

Prema njihovim tvrdnjama, A-50 je pogođen oko 21.15 po lokalnom vremenu u rejonu Kirilovka u Zaporoškoj oblasti, nakon čega je letelica nestala sa radara i prestala da odgovara na zahteve taktičke avijacije.

Ukrajinski mediji tvrde da je pilot ruskog Su-30 video kako se neidentifikovana letelica zapalila i srušila.

Takođe, mediji navode da je 14. januara oko 21 čas ukrajinska vojska oborila avion Il-22M11, broj 75106, u rejonu Strelkova u Hersonskoj oblasti.

Zbog pričinjene štete, posada aviona je zatražila evakuaciju i pozvala hitnu pomoć i vatrogasce.

Izvor "RBC Ukraine" objavio je presretnuti razgovor između pilota aviona i kontrolora aerodroma u Anapi, a autentičnost snimka nije potvrđena.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov nije komentarisao tvrdnje ukrajinskih medija da je Rusija navodno izgubila dva vojna aviona, već je preporučio kontaktiranje ruskog Ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

Ne, nema informacija. To je, ipak, tema koja se tiče napretka specijalne vojne operacije i zato preporučujem da se obratite Ministarstvu odbrane - rekao je Peskov u razgovoru sa novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading