"ZA SADA NISMO KORISTILI NUKLEARNO ORUŽJE, ALI...": Medvedev poslao preteću poruku Ukrajincima i Zapadu

Autor:

Svet

11.01.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija nedavnih intenzivnih i efikasnih napada na vojne objekte neprijatelja na teritoriji Ukrajine potvrđuje uspešan rad odbrambene industrije Rusije, tvrdi bivši predsednik.

"ZA SADA NISMO KORISTILI NUKLEARNO ORUŽJE, ALI...": Medvedev poslao preteću poruku Ukrajincima i Zapadu

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, naglašava da Rusija za sada nije upotrebila nuklearno oružje u napadu na neprijateljske ciljeve na teritoriji Ukrajine.

Međutim, Medvedev upozorava da bi se situacija mogla promeniti ukoliko neka treća strana ne poštuje zakone i državnu politiku Rusije. On ističe da su nedavni pozivi pojedinih aktera, koji podržavaju suprotstavljanje Rusiji raketama dugog dometa, rizični i da bi mogli dovesti do upotrebe nuklearnog oružja, posebno ako dođe do agresije koja ugrozi postojanje države.

Medvedev ističe klauzulu 19 Osnova državne politike Rusije u oblasti nuklearnog odvraćanja, naglašavajući da agresija protiv Ruske Federacije korišćenjem konvencionalnog naoružanja može biti osnova za upotrebu nuklearnog oružja. On posebno upozorava naslednike istorijskih ličnosti poput Hitlera, Musolinija i Petena koji podržavaju naciste u Kijevu, prenosi Kurir.

Medvedev takođe pohvaljuje uspešan rad odbrambene industrije tokom protekle godine, ističući da su ispunjeni svi planirani ciljevi i da je obaveštavao predsednika Vladimira Putina o postignućima. On najavljuje nastavak kontrole proizvodnje najpotrebnijeg naoružanja i rešavanje problema u toku proizvodnje u ovoj godini.

Osim toga, Medvedev poziva Ministarstvo industrije i trgovine da redovno izveštava o napretku i rokovima ispunjenja investicionih projekata u oblasti jačanja odbrambeno-industrijskog kompleksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading