''SPREMNI SMO!'' Tiraniji je kraj - Huti poslali brutalnu poruku Bajdenu i Britaniji koja ledi krv u žilama!

Autor:

Svet

30.01.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jemenski Huti, vojne snage islamističke organizacije, izrazile su danas odlučnost za "dugotrajnu konfrontaciju" sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom, saopštio je danas Mohamed al-Atifi komandant te islamističke organizacije.

''SPREMNI SMO!'' Tiraniji je kraj - Huti poslali brutalnu poruku Bajdenu i Britaniji koja ledi krv u žilama!

Foto: shutterstock,Tanjug/AP

U vanrednom sastanku sa vojnim komandantima, Al-Atifi je istakao da su spremni odupreti se "silama tiranije" i naglasio da suverena odluka Jemena ne podleže raspravi ili sporu.

- Spremni smo za dugoročnu konfrontaciju sa silama tiranije. Amerikanci, Britanci i oni koji su sa njima koordinisani mora da shvate snagu suverene jemenske odluke i da oko nje nema rasprave ili spora - naveo je Al-Atifi u saopštenju.

U izjavi koja je prenesena putem jemenske agencije Saba, Al-Atifi je naglasio da nastavak američko-britanske agresije predstavlja jasno kršenje suvereniteta Jemena, izazivajući destabilizaciju bezbednosti i stabilnosti u regionu.

On je kritikovao administraciju SAD, optužujući je da se meša u međunarodni sistem vrednosti radi ostvarivanja vlastitih političkih ciljeva i vojnih akcija, s posebnim osvrtom na narod Jemena.

Al-Atifi je istakao da plovidba u Crvenom i Arapskom moru ka destinacijama širom sveta ostaje bezbedna i stabilna, osim za izraelske brodove ili one koji idu ka lukama okupiranih palestinskih teritorija, uključujući brodove SAD i Britanije.

Prema njegovim rečima, odgovornost za pravno, vojno i političko obezbeđenje Crvenog mora leži na državama koje izlaze na ovo more, s posebnim naglaskom na Jemenu, čije korene datiraju "sežu u zoru ljudske istorije pre nego što je u Americi uspostavljena kaubojska imperija."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading