HUTI PONOVO NAPALI AMERIKANCE! Ispaljena raketa na ratni brod

Autor:

Svet

29.01.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jemenski pobunjenici Huti počeli su 19. novembra napade dronovima i projektilima na teretne brodove koji prolaze kroz Crveno more, zbog kako tvrde, odmazde prema Izraelu

HUTI PONOVO NAPALI AMERIKANCE! Ispaljena raketa na ratni brod

Foto: Tanjug/AP

Militantni jemenski pobunjenici Huti koje podržava Iran saopštili su danas da su lansirali raketu na američki ratni brod "Luis B. Puler" dok je plovio kroz Adenski zaliv.

Poslednji napad na još jedan brod izveden je tokom jučerašnjeg dana, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Brodovi američke mornarice za vikend su pogodili protivbrodsku raketu Huta, nekoliko sati nakon što je ta jemenska militantna grupa gađala tanker "Marlin Luanda" u Adenskom zalivu, koji je prevozio rusko gorivo.

Jemenski pobunjenici Huti počeli su 19. novembra napade dronovima i projektilima na teretne brodove koji prolaze kroz Crveno more, zbog kako tvrde, odmazde prema Izraelu.

Kao odgovor na njih, britanske i američke snage više puta su gađale položaje Huta u Jemenu.

Od ostalih dešavanja na Bliskom istoku, dva izraelska vojnika povređena su jutros u raketnom napadu Hezbolaha na granici sa Libanom, saopštila je izraelska vojska.

Vojnici su prevezeni u bolnicu i, prema prvim informacijama, u dobrom su stanju, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je ranije saopštio da je ispalio rakete "Burkan", koje nose teške bojeve glave, na vojnu bazu Biranit na granici sa Libanom.

Islamski otpor u Iraku, krovna grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija koje podržava Iran, preuzela je odgovornost za napade na granici Jordana i Sirije, uključujući napad dronom na vojnu bazu SAD u kojem su ubijena tri a ranjena 34 američka vojnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading