ČAK 170 IMENA NA LISTI EPSTAJNOVIH PAJTOSA! Političari, glumci, prinčevi, biznismeni podvodili maloletnice - SUD NA PRAGU DA OBELODANI CELU AFERU?! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.12.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoga imena iz sveta biznisa, politike, glume našla su se na ovom spisku.

ČAK 170 IMENA NA LISTI EPSTAJNOVIH PAJTOSA! Političari, glumci, prinčevi, biznismeni podvodili maloletnice - SUD NA PRAGU DA OBELODANI CELU AFERU?! (VIDEO)

Foto: Profimedija, Tanjug/AP

Imena više od 170 saradnika osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna mogla bi da budu objavljena sledećeg meseca nakon odluke američkog sudije.

Očekuje se da će princ Endru biti među njima, ako se otkriju dokazi od žene koja tvrdi da ju je opipao 2001. godine.

Kako je Republika ranije pisala, spekuliše se da su među imenima i bivši predsednici Amerike Donald Tramp i Bil Klinton.

Identiteti će biti otkriveni u okviru tužbe protiv zlostavljača i Epstajnove saradnice Žisvel Maksvel.

Pikanterije u "Netfliksovom" dokumentarcu

U novoj knjizi i dokumentarcu, koji su se bavili zločinima američkog milijardera Džefrija Epstajna, otkrivene su brojne pikantne detalje iz života njegovog prijatelja, bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Epstajn je navodno dodao Bila Klintona na spisak svojih moćnih prijatelja krajem devedesetih godina.

Klintona je tada opterećivala narušena reputacija nakon niza skandala, te su milionske donacije od Epstajna bile slamka spasa. Otkriveno je da su njih dvojica zajedno sa glumcima Kevinom Spejsijem i Krisom Takerom putovali u Afriku Epstajnovim privatnim avionom "Lolita ekspres", zbog sumnji da je Epstajn u njemu podvodio maloletne devojke.

Epstajn je završio iza rešetaka zbog pedofilije, a njegova zlodela su isplivala u javnosti, što je Klintona dovelo u nezavidan položaj. Ipak, otkriveno je da je Klintona viđao na Epstajnovom privatnom ostrvu, koje je kasnije prozvano "Pedofilsko ostrvo" i "Ostrvo orgija".

Takođe se pominje i da je Epstajn mogao sa modelima "Viktorija sikret" da radi šta hoće, zbog prijateljskih veza sa osnivačem brenda.

Oni koji se nalaze na listi imaju rok do 1. januara sledeće godine da ulože žalbu kako bi im se ime uklonilo sa liste.

Podsećamo, Epstajn, milioner i finansijer za koji se zna da je bio u kontaktu sa ličnostima iz "visokog društva", poput princa Endrua, umro je u zatvoru 2019.

Umro je dok je čekao federalne optužbe za trgovinu ljudima, a njujorški lekar je ocenio da je u pitanju samoubistvo.

 

@bbcnews Convicted sex offender Epstein, a millionaire financier known to mix with high-profile figures, died in jail in 2019. #Epstein #JeffreyEpstein #GhislaineMaxwell #BBCNews ♬ original sound - BBC News

 

U presudi na 51 stranici koju je u ponedeljak donela njujorška sudija Loreta Preska poziva se da se Epstajnove veze "u potpunosti otpečate".

To je najnoviji podnesak u slučaju koji je Virdžinija Đufre pokrenula protiv Maksvel, Britanke koja služi 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog zločina koje je počinila sa Epstajnom, među kojima je i trgovina decom.

Ona je podnela kontratužbu za klevetu 2015. koja je rešena dve godine kasnije, ostavljajući imena mnogih Epstajnovih saradnika pod pečatom po nalogu suda.

Oni uključuju 40 dokumenata o dokazima od Johane Šeberg koja je tvrdila da joj je princ Endrju pipkao grudi dok je sedeo na kauču u Epstajnovom stanu na Menhetnu 2001. godine. Bakingemska palata je ranije saopštila da su optužbe "kategorički netačne".

Prošle godine, vojvoda od Jorka je platio milione gospođi Žislen da reši tužbu koju je podnela tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina. Princ Endru je rekao da nikada nije sreo gospođu Žislen i negirao je njene navode.

U svojoj presudi, sudija Preska je napomenula da su mnoge osobe koje se navode u tužbi već javno identifikovane u medijima ili u Maksvelovom krivičnom procesu. Dodala je da mnogi drugi "nisu uložili prigovor" na objavljivanje dokumenata.

Neka od imena na listi ostaće zapečaćena, uključujući i ona koja pripadaju deci žrtvama, rekla je sudija u svojoj presudi.

Republikanci u američkom Kongresu traže da se izdaju sudski pozivi za evidenciju letova za Epstajnov privatni avion.

Osuđen 2008. godine za traženje prostitucije od maloletnika, Epstajn se kretao u društvenim krugovima koji su uključivali ključne ličnosti iz sveta biznisa i politike.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading