NEĆE GA ZBOG KLIMATSKIH PROMENA! Džatin Trudo se izjasnio da ne želi Trampa na čelu Amerike!

Autor:

Svet

22.12.2023

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudo je kritikovao Trampov pristup klimatskim promenama tokom svog prethodnog mandata, nazivajući ga "pretnjom ne samo za Kanadu, već i za svet".

NEĆE GA ZBOG KLIMATSKIH PROMENA! Džatin Trudo se izjasnio da ne želi Trampa na čelu Amerike!

Foto: Tanjug/AP

Kanadski premijer Džastin Trudo izrazio je zabrinutost povodom moguće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2024. godine u Americi, ističući da bi to moglo da ima negativne posledice po globalnu borbu protiv klimatskih promena.

Trudo je reagovao na Trampovu najavu da bi odustao od obećane donacije SAD od tri milijarde dolara za svetski fond koji pomaže zemljama u razvoju da smanje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

- Da, postoji zabrinutost naročito u vezi sa životnom sredinom u vreme kada je toliko važno da se ide napred u toj obasti, kao i u izgradnji ekonomije budućnosti - rekao je Trudo.

Osim toga, Trudo je kritikovao Trampov pristup klimatskim promenama tokom svog prethodnog mandata, nazivajući ga "pretnjom ne samo za Kanadu, već i za svet".

Bajdenov zakon o smanjenju inflacije, koji podrzumeva ogromne investicije za ubrzanje "zelene tranzicije", podstakao je Kanadu da potroši milijarde dolara kako bi privukla velike proizvođače automobila koji traže lokacije za proizvodnju električnih vozila i komponenti za baterije, navodi Rojters.


Rojters podseća da je Trudo imao kompleksan odnos sa bivšim američkim predsednikom. Tramp je javno nazvao Trudoa "nepoštenim i slabim", dok je sa druge strane, Trudo bio među prvim svetskim liderima koji su čestitali Džou Bajdenu na pobedi na izborima 2020. godine.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading