"KRENULI SU, ALI..."! Hitno se oglasio Donald Tramp, ali i Džo Bajden! HAOS U AMERICI POSLE ODLUKE SUDA U KOLORADU!

Autor:

Svet

21.12.2023

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom obraćanja okupljenim pristalicama u Ajovi, Donald Tramp je istakao da odluka suda nije usmerena protiv njega lično, već protiv američkog naroda koji želi da se čuje

"KRENULI SU, ALI..."! Hitno se oglasio Donald Tramp, ali i Džo Bajden! HAOS U AMERICI POSLE ODLUKE SUDA U KOLORADU!

Foto: Tanjug/AP

Nakon istorijske odluke suda u Koloradu kojom je Donaldu Trampu onemogućeno da se kandiduje na predsedničkim izborima, Trampova kampanja je reagovala najavom žalbe Vrhovnom sudu SAD. Ovakav potez izazvao je burne reakcije i podstakao Trampa da se obrati svojim pristalicama.

Tokom obraćanja okupljenim pristalicama u Ajovi, Donald Tramp je istakao da odluka suda nije usmerena protiv njega lično, već protiv američkog naroda koji želi da se čuje.

Izrazio je zahvalnost radikalnim demokratama na odluci, ističući da oni žele da mu oduzmu slobodu kako bi ućutkali i njega i njegove pristalice.

- Neprijatelji hoće da uzmu moju slobodu jer hoće da uzmu vašu slobodu. To im nikada neću dozvoliti. Hoće da me ućutkaju jer ja nikada neću dozvoliti da vas ućutkaju, i na kraju nisu oni krenuli na mene, već su krenuli na vas, a ja im samo stojim na putu i uvek ću im stajati na putu - rekao je Tramp.



Podeljeni Vrhovni sud Kolorada doneo je odluku da Donald Tramp ne može biti na glasačkom listiću na izborima naredne godine zbog njegove uloge u napadu njegovih pristalica na američki Kongres 6. januara 2021

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je očigledno da je Donald Tramp "pobunjenik" zbog pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine, ali nije želeo da komentariše odluku suda u Koloradu kojom je Trampu onemogućeno da se kandiduje u toj saveznoj državi

- Bilo da se 14. amandman primenjuje ili ne, pustićemo sudu da donese tu odluku. Ali on je svakako podržao pobunu. Nema sumnje u to. Nijedne - rekao je Bajden novinarima na aerodromskoj pisti u Milvokiju, gde je doputovao na ekonomski forum, prenosi AP.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading