MUSLIMANI U SAD POKRENULI KAMPANJU "NAPUSTITE BAJDENA": Spremaju se da "mobilišu" ljude protiv reizbora aktuelnog predsednika, otkrili i da li PODRŽAVAJU TRAMPA

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2023

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muslimanske zajednice u tim državama nose značajan broj glasova.

MUSLIMANI U SAD POKRENULI KAMPANJU "NAPUSTITE BAJDENA": Spremaju se da "mobilišu" ljude protiv reizbora aktuelnog predsednika, otkrili i da li PODRŽAVAJU TRAMPA

Foto: Tanjug-AP

Lideri muslimanskih grupa u takozvanim ''swing states'', odnosno američkim saveznim državama za koje se ne zna unapred za kog kandidata tradicionalno glasaju na predsedničkim izborima u SAD, poručili su danas da će ''mobilisati'' ljude u svojim zajednicama u kampanji protiv reizbora predsednika SAD Džozefa Bajdena zbog njegove podrške Izraelu tokom rata u Gazi, javlja Al Džazira.

Kampanja ''napustite Bajdena'' započeta je kada su muslimani iz Minesote zatražili od Bajdena da pozove na prekid vatre, i koja se proširila na Mičigen, Arizonu, Viskonsin, Pensilvaniju i Floridu, odnosno na države koje su, kako navodi Al Džazira, ''prelomile'' svojim glasovima da Bajden bude izabran za predsednika na izborima 2020.

Portal navodi da muslimanske zajednice u tim državama nose značajan broj glasova i da bi mogle da otežaju Bajdenu da bude ponovo izabran na predsedničkim izborima naredne godine.

- Nemamo samo dve opcije. Imamo mnogo opcija, pošto ne podržavamo ni Donalda Trampa - rekao je direktor Saveta za američko-islamske odnose Džejlani Husein.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading