OVO JE ORUŽJE SMRTI KOJIM JE DAVID SEJAO SMRT PO PRAGU! Koristio pušku koja košta više od 8.000 EVRA - pucao im je DIREKTNO U GLAVU!

Autor: Sanja Bojanocić

Svet

22.12.2023

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Černi je zaključio da je ubica posedovao pomenutu pušku na osnovu fotografija na kojima se vidi kako šeta sa oružjem u ruci.

OVO JE ORUŽJE SMRTI KOJIM JE DAVID SEJAO SMRT PO PRAGU! Koristio pušku koja košta više od 8.000 EVRA - pucao im je DIREKTNO U GLAVU!

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, twitter/printscreen/@musakayrak

Bivši policijski inspektor Pavel Černi izneo je zapanjujuće tvrdnje o skupoći oružja koje je navodno koristio ubica u Pragu.

Prema Černijevim rečima, puška koju je ubica koristio bila je vrlo skupa, sa optikom, i koštala je oko 954.000 dinara, odnosno oko 8.150 evra. On je opisao oružje kao dugačko, u stilu AR-15, kalibra 308 Vinčester, sa relativno velikim patronama i nišanom.

Černi je uporedio skupocenu pušku sa luksuznim automobilom, ističući da je takvo oružje, iako nije retko u Češkoj, zaista skupo. Istovremeno je naglasio da za korišćenje ovakvog oružja nije potrebno veliko iskustvo u gađanju, te da bi čak i vežbanje sa vazdušnom puškom bilo dovoljno za izvođenje ovakvog napada.

Černi je zaključio da je ubica posedovao pomenutu pušku na osnovu fotografija na kojima se vidi kako šeta sa oružjem u ruci. Međutim, policija još uvek nije zvanično potvrdila da li je ubica u napadu koristio upravo to oružje. Ministar policije Martin Vondrašek izjavio je da je počinilac bio legalni vlasnik nekoliko komada vatrenog oružja, te da nije bilo ničega sumnjivog u njegovoj prošlosti. Policija je prilikom istrage pronašla ogroman arsenal oružja i municije u zgradi fakulteta, što dodatno baca svetlo na ovaj tragični događaj.

Uzimajući u obzir tvrdnje Pavela Černija o skupocenom oružju koje je navodno korišćeno u napadu, policija će morati da sprovede detaljnu istragu kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti ovog slučaja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading